Pristaše HDZ-a: Ako SDP pobijedi izlazimo na ulice!

"PITAJU me što se to događa, ni meni nije bilo svejedno, kako ćemo objasniti građanima da HDZ prvo gubi, a onda u dva sata se događa preokret", kazao je Sanader na dan predizborne večeri, zabrinut za svoje pristaše i način na koji će podnijeti rezultate predizbornih anketa koje su davale prednost SDP-u.

Sanader danas nakon sastanka s Mesićem, ponavlja: HDZ još uvijek zovu zabrinuti građani, čak i birači drugih stranaka te neki iz međunarodne zajednice koji pitaju zašto se čeka sa sastavljanjem nove Vlade. "Nema mjesta uznemirenosti, demokracija ima svoja pravila i procedure", kaže Sanader.

Jučer Sanader na izvanrednoj konferenciji kazuje kako u HDZ-u primaju veliki broj poziva uznemirenih građana koji strahuju ili se protive pokušajima Milanovića i Pusićke da sastave parlamentarnu većinu. Njih je Sanader pozvao da ostanu mirni, poručivši kako za sada nemaju potrebe biti uznemireni. Što znači "za sada", prvi se na svom službenom blogu zapitao HNS-ov saborski zastupnik Dragutin Lesar. "Najavljuje li to Sanader ulične demonstracije u slučaju da Mesić mandat za sastav Vlade da Jurčiću?", pita Lesar.

Na to se na Indexovom forumu otvorilo nekoliko rasprava o mogućim reakcijama građana na Mesićevu odluku o tome kome će dati da sastavi vladu. Na Mesića se ovih dana vrši itekakav pritisak, složili su se neki forumaši.

Sanader je javno, pred cijelom nacijom, već nekoliko puta silovao Mesićev autoritet, od toga jednom i netom prije izbora, kada se usprotivio njegovoj odluci da je u vrijeme predizborne kaljuže bolje da on govori pred Europom o sramotnoj presudi vukovarskoj trojci. Tijekom predizborja Sanader je nekoliko puta Mesiću javno dao do znanja da kani ostati premijer - bilo da mu na prenošenje pozdrava estonskog premijera koji će u Hrvatsku doći nakon izbora odgovara s "Jeste li mu rekli da će se onda sastati s hrvatskim novim-starim premijerom" ili da u predizbornoj noći izjavljuje kako je već razgovarao s Mesićem i od njega zatražio mandat i prije objave preliminarnih rezultata.

Forumaši: Borili smo se za demokraciju i opet ćemo ako treba

Osim premijera, Mesića siluju i pojedini mediji. U posljednjih je nekoliko dana u medijima izašlo i nekoliko članaka s imperativom da Mesić MORA Sanadera učiniti mandatarom, iako naš manjkavi i nedorečeni Ustav ne nalaže tako. Indexovi forumaši su mišljenja da neki mediji "brumaju rulju i malo rade pritisak na Mesića". Zadrti pristaše HDZ-a pozivaju na "izlazak na ulice".

"A dikobraz ako bude pravio probleme normalno da se treba policija umješati, i vojska ako zatreba", piše jedan forumaš svoje viđenje razvoja događaja ukoliko Mesić ne odluči u korist HDZ-a.

"Skupili se Mesić i Milanović pa hoće stvoriti veliku koaliciju, a ne pitaju za mišljenje predsjednike drugih koalicijskih stranaka.. Pa da poručim drugovima Mesiću i Milanoviću da ćemo izaći i na ulice, ali nam oni neće uskraćivati demokratsko pravo da ovom zemljom vlada onaj koga smo mi izabrali..", piše Ivica123 čija je IP adresa, zanimljivo je primijetiti, adresa zagrebačkog HDZ-a. "Koji ste to vi? Taj drug Mesić je bio HDZ-ovac prije Sanadera (dok je on još skupljao satove i dilao porniće), ali pametnome ne treba puno da shvati s kime je u društvu. Ovdje u Istri kažu: Bolje sam, nego slabo kumpanjan. Tipičan primjer stranke u kojoj vlada diktatura jedne osobe, koja se služi kultom osobnosti za dominaciju nad neukim ljudima. Koja je to volja naroda, ako je HDZ dobio manje od 1/4 glasova Hrvata?", pita ante-christ.

"Mi domoljubi smo spremni na poziv vrhovništva stranke krenut u konačni obračun sa crvendaćima", najavljuje nabijemvas i dodaje kako se "crvendaći boje izaći na megdan". "Ti bi digao ruku na Hrvata koji drugačije politički razmišlja od tebe? Vidiš biseru ja ne bi, jer nisam na nivou vas kafanđija", odgovara mu sponzoras. "Ma Sanader samo može najaviti ulično plakanje", kaže Klikgonac.

"A kad ćemo mi izać na demonstracije i zahtjevat smjenu vlasti, što je tražilo dvije trećine birača?", pita tektako. "Što se mene tiče možemo odmah, 18 godina vladanja kriminalaca je previše", odgovara LaraDoe. "Što drugo ako predsjednik odluči sudjelovati u protu-ustavnim odlukama? Građanski rat ne treba nikome, ali ako dođe do toga ja sam za, borili smo se za demokraciju i opet ćemo ako treba", piše Remarque.

"Maštaš o komandantima? Crveni su se skroz razularili i bolje da se to spriječi na miran način, jer ako desna ruka krene bit će suza u crvenih, uopće nije zajebancija, ionako se zna da je i 5 posto hadezeovaca fizički snažnije od svi sdp-ovaca", piše jedan forumaš, na što mu drugi odgovara: "Pa izađite na ulice, ko vam smeta. Nije lijepo cijeli dan visiti po forumu ili slušati Sanaderove govore. Evo ja baš bio na ulici, pocrvenilo nebo , i to u Splitu".

"Ljudi žele promjenu, za početak idemo smijeniti SDP u Zagrebu, bolje im je da se primire jer ako Sanki pokaže zube biće svašta", piše Le_Fantastique.

"Ne bi se čudio puno da kreten pozove na demonstracije, a njihovi birači su toliko glupi da će to prihvatit, danas upoznam žensku koja ima 1800 kn plaće, glasala za HDZ i njoj nije jasno kako sad SDP koalicija može doć na vlast i kaže trebaju demonstracije, ja je pitam dal bi demonstrilala radi svoje mizerne plaće a ona kaže ako HDZ bude vodio državu da će i plaća narast! Da, kao šta joj je rasla u ove 4 g.", piše pravednik1950.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.