Sinj ima problem sa školskim busevima. Vlasnik nezainteresiran: "Na godišnjem sam"

Screenshot: Nova TV

Sinj ima problem s autobusima. Nakon što su se kvarili autobusi za prijevoz djece, prije nekoliko dana je bus nekontrolirano dojurio u dvorište vrtića. Grad Sinj je danas održao izvanrednu sjednicu oko autobusa.

"Nema tjedna da autobus nema probleme, 50 roditelja mi na vratima, nema tjedna da se roditelji ne boje poslati djecu u školu i mole Boga i Gospu sinjsku da se vrate živi", kaže gradonačelnik i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, izvještava Dnevnik Nove TV.

Srednjoškolci iz okolnih sela nemaju autobus za Sinj i Split 

Mate Jujnović, vlasnik kolodvora i mjesnog autobusnog prijevoza, a ujedno i vlasnik splitskog autobusnog kolodvora, ukinuo je linije do sinjskih okolnih sela Gljev i drugih koje mu nisu bile isplative te je tako ostavio srednjoškolce bez prijevoza od sela do Sinja i Splita.

Za osnovnoškolce postoje posebni autobusi i oni voze. Grad će sada sam organizirati autobus i prijevoz za srednjoškolce i građane iz sela gdje je ukinut.

Vlasnik autoprijevoznika: Na godišnjem sam, nemam vremena

Bulj i sinjski SDP ističu kako je strašno što je država dopustila da privatnik kupi i javno prijevozničko poduzeće i sam kolodvor.

"HDZ mu je darovao i kolodvor i Autoprijevoz Sinj, i tim svojim monopolom može raditi što god hoće, može ukinuti sve linije ako ga je volja", kaže Bulj koji je ovo ljeto vezao i oči poručujući da se država pravi slijepa na sve propuste vlasnika kolodvora Jujnovića. Bulj ga godinama napada, a Jujnović ga zauzvrat tuži.

U Županijskom uredu za školstvo tvrde kako ukinute linije nisu školske nego komunalne pa i nisu njihova briga, nego nadležnost Grada Sinja. Jujnović je za Dnevnik Nove TV rekao da nema vremena za ovu temu jer je na godišnjem odmoru u inozemstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.