Novi šef SDP-a Hajdaš Dončić: U crvenom kišobranu ima mjesta za svakoga

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

SDP je danas za novog, petog predsjednika u drugom krugu izabrao dosadašnjeg potpredsjednika Sinišu Hajdaš Dončića koji je u pobjedničkom govoru poručio da bez SDP-a nema pozitivnih promjena u Hrvatskoj te da želi da SDP bude prva, a ne druga stranka u Hrvatskoj.

Nakon pobjede na unutarstranačkim izborima Hajdaš Dončić je poručio da su izbori završeni i da "u crvenom kišobranu ima mjesta za svakoga".

"Zahvaljujem svim članicama i članovima koji su izašli na izbore, koji su glasali i za Zorana i za mene, da smo pokazali da smo jedna od najjačih hrvatskih stranaka i bez SDP-a u Hrvatskoj nema pozitivnih promjena. Bio sam vrlo jasan i rekao sam da želim da SDP bude prva, a ne druga politička stranka u Hrvatskoj", poručio je novi čelnik SDP-a.

SDP će se, najavio je, prilagođavati vremenu u kojemu živimo i bit će pobjednička stranka, s naglaskom na lijeve ekonomske politike i na ono što smo mi duboko u sebi, a to je u našem krvožilnom sustavu - antifašizam, borba za ravnopravnost, borba za prava žena, za seksualne manjine, to smo mi. "U Hrvatskoj nema nijedne stranke koja nam u tom dijelu može parirati. I zato - bez podjela, za pobjedu, za SDP koji je prvi, a ne drugi", poručio je u svom prvom predsjedničkom obraćanju Hajdaš Dončić, popraćen velikim pljeskom.

Grbin: Siniša želim ti da budeš puno uspješniji nego što sam to bio ja

Sada već bivši predsjednik SDP-a Peđa Grbin kratko se zaključno obratio kazavši da su ovo bile 'divne, prekrasne, izazovne, nekad ovakve, nekad onakve četiri godine', a svom je nasljedniku poželio. "Siniša, čestitam ti i želim ti da budeš puno uspješniji nego što sam ja to bio", poručio je svom nasljedniku.

Protukandidat Zoran Paunović je također čestitao pobjedniku, uz nadu da će stranku zaista voditi u smjeru u kojem je rekao. "Svima nam je u interesu da imamo snažan, jak, ujedinjeni SDP koji će za četiri godine osvojiti nacionalnu vlast", poručio je, uz poruku 'za pobjednički SDP'. Dodao je i da u SDP-u ubuduće moraju biti zajedno da više nema frakcija te poručio da neće biti unutarstranačka oporba Hajdaš Dončiću.

Čelnik Središnje izborne komisije Stjepan Mikulandrić objavio je službene izborne rezultate u drugom krugu po kojima je na 267 biračkih mjesta glasalo 36 posto birača, od kojih je 56.46 posto svoj glas dalo Hajdaš Dončiću, dok je za Paunovića glasalo 43.54 posto članova stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.