Rusija: Nudimo amnestiju vagnerovcima ako se predaju, no to moraju učiniti brzo

Foto: EPA

WAGNEROVIM plaćenicima obećana je amnestija ako polože oružje, ali moraju to učiniti ubrzo, kazao je danas ruski parlamentarac, a prenosi novinska agencija TASS. "Borci Wagnera još uvijek mogu položiti oružje i izbjeći kaznu s obzirom na njihova postignuća tijekom specijalne vojne operacije, ali to trebaju učiniti brzo", kazao je zastupnik Pavel Krašeninikov, prenosi TASS. 

Putin je danas potpisao zakon koji predviđa 30-dnevni pritvor za kršenje policijskog sata u mjestima gdje je on uveden, navodi novinska agencija RIA. 

Wagner: Krećemo u marš za pravdu 

Vođa grupe Wagner Jevgenij Prigožin, koji je prethodnih mjeseci više puta kritizirao ministra obrane Sergeja Šojgua, objavio je jučer kako njegove snage kreću u "marš za pravdu" prema ruskoj prijestolnici. 

Francuska novinska agencija Afp, pozivajući se na vojnog blogera Rybara, prenijela je da su pobunjeničke snage prošle grad Jelec u Lipeckoj oblasti, oko 340 kilometara južno od Moskve. 

Vlasti regije Lipeck potvrdile su da su Wagnerove snage ušle u tu regiju danas poslijepodne. U međuvremenu su Prigožinove snage zauzele Rostov na Donu i Voronjež i napreduju prema Moskvi, pri čemu su snage odane trenutnoj ruskoj vlasti gađale kolonu Wagnera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.