Rusija rasporedila 180.000 novih vojnika. Među njima i grupa puna kriminalaca

Screenshot: YouTube

RUSIJA je rasporedila više od 180.000 vojnika na dvije glavne istočne bojišnice, prema Serhiju Červatiju, glasnogovorniku istočne skupine ukrajinskih oružanih snaga.

"Više od 180.000 ruskih trupa je raspoređeno u zoni odgovornosti Istočne skupine snaga... Front Liman-Kupjansk je duži, zbog čega neprijatelj tamo koncentrira svoje snage", rekao je Červati u intervju za ukrajinske medije dodajući da se u ovom trenutku nalazi "više od 120.000 neprijateljskih vojnika" na pravcu Liman-Kupjansk. Rekao je da to uključuje zračno-jurišne i mehanizirane postrojbe, postrojbe borbene rezerve Bars, teritorijalne snage i nove jurišne satnije Oluja Z sačinjene od osuđenih kriminalaca.

Červati je rekao da se na bojištu u Bahmutu nalazi oko 50.000 ruskih vojnika. Gradovi Liman i Kupjansk udaljeni su oko 100 kilometara, sjeverno od Bahmuta na istočnom frontu Ukrajine.

Teške borbe kod Bahmuta

U međuvremenu Hanna Maliar, zamjenica ministra obrane Ukrajine, izvijestila je o čestim sukobima u blizini Bahmuta. "Situacija se vrlo brzo mijenja", rekla je Maliar u objavi na Telegramu. "Kontrola nad istim položajima može se izgubiti i ponovno dobiti dva puta dnevno", dodala je.

General Oleksandr Sirskij, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je: "Neprijatelj pokušava prebaciti jedinice na najopasnije smjerove za protunapade nastojeći destabilizirati situaciju, uzrokovati gubitke Ukrajini i poremetiti logistiku obrambenih snaga." Dodao je da "prijetnja ofenzivnih akcija neprijatelja iz strana Bahmuta u smjeru Časiv Jara ostaje".

Časiv Jar je oko 15 kilometara zapadno od Bahmuta. Siriskij je primijetio da se Rusi "očajnički drže položaja i uporišta koje su nekada zauzimali vagnerovci" misleći na plaćeničke snage koje su vodile rusku ofenzivu oko Bahmuta. Ukrajinske snage uspjele su zaustaviti ruske trupe u kretanju unutar Bahmuta, rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.