Šestero mrtvih u poplavama u Japanu

Foto: EPA

Šest osoba je poginulo, a 10 ih se vodi kao nestalo nakon što su rekordne oborine uzrokovale poplave i odrone u dijelovima japanske prefekture Ishikawa.

Gradovi Wajima i Suzu, koji se još oporavljaju od razornog potresa koji je pogodio to područje 1. siječnja, među najteže su pogođeni poplavom. U nedjelju su oba grada zabilježila dvostruko veću količinu kiše nego što je uobičajeno za rujan, izvijestili su lokalni mediji.

Deseci rijeka izlili su se iz korita, prekinuvši ceste i izolirajući više od 100 zajednica diljem prefekture, navodi se u izvješćima. Oko 4.000 kućanstava ostalo je bez struje u ponedjeljak, prema podacima tvrtke Hokuriku Electric Power.

Šest poginulih

Dvoje poginulih pronađeno je u blizini tunela pogođenog odronom u Wajimi. Jedan od njih bio je građevinski radnik koji je obavljao popravke na cesti.

Među ostalim žrtvama su dvojica starijih muškaraca i starija žena, izvijestio je The Japan Times, pozivajući se na lokalne vlasti.

Japanska meteorološka agencija u subotu je izdala najvišu razinu upozorenja na opasnost po život za Ishikawu, a u nedjelju ju je smanjila na uobičajeno upozorenje. Ipak, vlasti su pozvale na daljnji oprez.

Poplavne vode preplavile su privremena naselja izgrađena za ljude koji su izgubili domove u potresu na Novu godinu. Snimke koje je emitirala lokalna televizija pokazale su cijelu ulicu u Wajimi pod vodom.

Regija se još uvijek oporavlja od snažnog potresa magnitude 7.5 iz siječnja, koji je usmrtio najmanje 236 ljudi, srušio zgrade i izazvao veliki požar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.