Danas još sunčano i toplo, noćas već stiže promjena

Foto: Srećko Niketić/Pixsell, DHMZ

Prema izvješću Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u većini krajeva danas se očekuje djelomice sunčano vrijeme, dok će na istoku i jugu prevladavati pretežno sunčano.

Na sjevernom Jadranu, osobito navečer i tijekom noći, moguća je mjestimična kiša.

Vjetar će biti većinom slab, ponegdje umjeren južni, dok će na Jadranu jugo postupno jačati. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 21 i 26°C. Za danas nema nikakvih upozorenja, no za sutra je na snazi žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku zbog mogućih grmljavinskih nevremena te zbog jačeg vjetra.

Sutra kiša

Sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Povremeno će padati kiša, a lokalno su moguće grmljavine, osobito u prvom dijelu dana. Na Jadranu se mogu očekivati izraženiji pljuskovi i obilnija oborina.

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo, ponegdje u noći i ujutro s jakim udarima i mogućim olujnim naletima, dok će tijekom dana prolazno zapuhati jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 10 i 15°C, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom između 20 i 25°C.

Od srijede opet ljepše vrijeme

Mjestimična kiša očekuje se i u srijedu, ali uglavnom na sjevernom Jadranu. I dalje će biti relativno toplo, s temperaturama iznad 23°C, i na moru i na kopnu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.