Uhićenja diljem Irana. Ljudi optuženi da su radili za Mossad, prijeti im smrtna kazna

Ilustracija: EPA

Iran je uhitio 12 osoba zbog navodnog špijuniranja za izraelsku vanjsku obavještajnu službu Mossad jer su bili operativci koji su surađivali s Izraelom i planirali djela protiv sigurnosti Irana, priopćio je Korpus čuvara islamske revolucije (IRGC).

Pojedinci su pokušali prikupiti tajne podatke u šest pokrajina u zemlji i proslijediti ih Mossadu, rekao je IRGC, moćna elitna iranska vojna snaga. Dodali su da su članovi mreže od 12 operativaca uhićeni u šest različitih iranskih pokrajina, ali nisu rekli kada.

Napetosti se intenzivirale prošlog tjedna

Pojedinosti o identitetu navodnih agenata nisu objavljene, a također je ostalo nejasno koje su to tajne informacije navodno htjeli prikupiti i proslijediti. Uhićeni bi se mogli suočiti sa smrtnom kaznom ako budu osuđeni. U ožujku je navodni agent Mossada pogubljen u sličnom slučaju. Bio je optužen da je planirao napad na objekt Ministarstva obrane.

Napetosti na Bliskom istoku intenzivirale su nakon što su dojavljivači i voki-tokiji koje su koristili članovi libanonskog Hezbolaha eksplodirali u napadu za koji se uglavnom okrivljuje Izrael. Hezbolah i Izrael razmijenili su jednu od najžešćih prekograničnih paljbi u sukobu koji traje paralelno s gotovo godinu dana dugim ratom u Gazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.