Splitska pomorska policija u posjetu njemačkoj policiji

PREDSTAVNICI pomorske policije Policijske uprave splitskodalmatinske, u sklopu europskog "Twining projekta" upravljanja granicom, boravili su u trodnevnom posjetu policiji u Luebecku te Centru pomorske pogranične policije u Neustadtu u Njemačkoj, izvijestila je danas glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Tina Disopra.

Splitski pomorski policajci upoznali su se s policijskim poslovima na moru u okviru ustroja Obalne straže u Neustadtu, te su posjetili više nadzornih točaka luke Luebeck na kojima se obavlja ulazno-izlazni nadzor putnika i robe prema Schengenskom sporazumu.

U policijskoj ispostavi u Puttgardenu predstavljena im je problematika procesuiranja osoba zatečenih u ilegalnim prijelazima i nedopuštenom boravku, te krivotvorenju radnih dozvola, doznaje se od Disopre.

S policijom u Luebecku dogovoren je nastavak suradnje i razmjena informacija o organizacijskom, tehničkom i taktičkom obavljanju poslova na moru. U kolovozu ove godine najavljen je radni posjet njemačkih policajaca Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.