Prva izjava Netanyahua nakon dramatične eskalacije: Mijenjamo odnos snaga

Foto: Profimedia

Izraelski premijer, u svojoj prvoj izjavi otkako je Izrael pokrenuo val napada diljem Libanona u kojima su poginule najmanje 182 osobe, poručio je izraelskim građanima da je obećao da će Izrael promijeniti odnos snaga na sjeveru, dodavši da je "to ono što radi IDF".

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

Benjamin Netanyahu je rekao da su misije koje se provode imale za cilj uništavanje, kako je rekao, tisuća projektila i raketa usmjerenih na izraelske gradove. Netanyahu je rekao i da su "pred nama komplicirani dani" i pozvao izraelske građane da slijede smjernice za obranu zemlje.

Izrael ima novi ratni cilj

Posljednjih tjedana Izrael je svojim ratnim ciljevima eksplicitno dodao vraćanje raseljenih ljudi iz sjevernog Izraela svojim domovima. Oko 60.000 Izraelaca bilo je prisiljeno napustiti domove u sjevernom Izraelu zbog stalne razmjene vatre između IDF-a i Hezbolaha.

Ranije je glasnogovornik izraelske vlade David Mencer rekao da će "Izrael učiniti sve što je potrebno diplomacijom - ili vojnim sredstvima - da osigura sjevernu granicu. To je ono što bi svaka druga država učinila."

Vojni glasnogovornik IDF-a Daniel Hagari upozorio je stanovnike istočnog Libanona da se evakuiraju ako su u blizini područja u kojima se skladišti oružje Hezbolaha. Ministarstvo unutarnjih poslova Libanona najavilo je da će koristiti škole kao privremena skloništa za raseljene osobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.