Stiže osjetno zahlađenje. Većinu tjedna čekaju nas kiša, pljuskovi i grmljavina

Foto: PIXSELL/Sime Zelic

Bit će pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro je lokalno moguća magla, osobito po kotlinama, a ponajprije u gorskim krajevima i slab mraz, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda objavljena jutros.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna bura, u postupnom slabljenju i od sredine dana u okretanju na sjeverozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka većinom između 16 i 21 stupanj.

Kiša i pljuskovi u srijedu

I sutra će prevladavati pretežno sunčano i suho vrijeme. Prema večeri će rasti naoblaka sa zapada tako da može biti kiše na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Srijeda će biti nestabilnija s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji mogu biti lokalno izraženiji na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru.

U noći na četvrtak i tijekom četvrtka oborina će se još intenzivirati i proširiti na veći dio zemlje. Temperature će pasti uz snažan vjetar sjevernog smjera. I tijekom petka tmurno, kišovito, lokalno uz obilniju oborinu, a nestabilno će se nastaviti i za vikend.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.