Izrael srušio dron iznad mora, objavljena snimka

Screenshot: X

Izraelska vojska je na svom službenom Telegram kanalu izvijestila da je presrela bespilotnu letjelicu, koja je pala u izraelske teritorijalne vode na sjeveru.

Itay Blumental, vojni dopisnik izraelskog kanala 11, objavio je na društvenim mrežama da je bespilotna letjelica koju je ranije presrela izraelska vojska ciljala infrastrukturu u plinskom polju Karish.

Izraelska vojska također je objavila video za koji kaže da pokazuje presretanje.

Plinsko polje Karish pripada Izraelu u sklopu dogovora postignutog s Libanonom oko spornih voda 2022. godine.

Niz izraelskih napada

Palestinska militantna skupina Hamas je rekla da je njen vođa u Libanonu ubijen u izraelskom napadu u ponedjeljak, a druga palestinska militantna organizacija je objavila da su trojica njenih vođa ubijena u napadu na Bejrut, što predstavlja prvi izraelski napad unutar granica grada.

Sve češći izraelski napadi na libanonsku miliciju Hezbolah i hutiste u Jemenu doveli su do straha da bi se sukob na Bliskom istoku mogao oteti kontroli te uvući Iran i Sjedinjene Američke Države, glavnog saveznika Tel Aviva.

Izrael je jučer izveo zračne napade protiv hutista u Jemenu i na nekoliko desetaka ciljeva Hezbolaha diljem Libanona nakon što je ranije ubio vođu libanonske milicije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.