Tomaševićeva zamjenica: Neće biti naknade roditeljima koji nisu upisali djecu u vrtić

Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u pratnji zamjenika obišao radove na postavljanju sunčane elektrane na Dječjem vrtiću Kustošija. Radovi su financirani iz proračuna Grada Zagreba, no novinare je više zanimalo što je s mjestima za upis djece u vrtiće. Broj neupisane djece u zagrebačke vrtiće smanjen je nakon prigovora na 2716, a dodatnih je 464 djece uspjelo dobiti tako željeno mjesto u vrtiću, objavljeno je iz Grada.

Dolenec: Upisivat će se djeca s liste onih koji nisu upisani, a ispunjavaju uvjete

Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec potvrdila da će od jeseni u vrtiće krenuti 7604 novoupisane djece, što je 1376 više upisane djece nego godinu dana ranije. Ukupno će gradske vrtiće pohađati 31 tisuća djece. "Računamo da će do kraja godine biti otvorena četiri nova objekta i kako će se otvarati nova mjesta, upisivat će se djeca s liste onih koji nisu upisani, a ispunjavaju uvjete", naglasila je Dolenec.

Odgovor roditeljima-odgojiteljima

Dolenec se osvrnula i na najavljeno okupljanje korisnika mjere roditelj odgojitelj te naglasila kako su članovi te udruge već najavljivali brojku od 7000 neupisane djece. Korisnici te mjere predali su 1537 zahtjeva za upis i 80 posto tih zahtjeva je uvaženo, kazala je Dolenec.

Odbacila je mogućnost isplaćivanja naknade roditeljima koji nisu upisali djecu u vrtić te je takvu naknadu nazvala novom mjerom roditelj odgojitelj. Na pitanje koliko nedostaje odgajatelja koji su preopterećeni i nema ih dovoljno, Dolenec je rekla kako će vrtići odgajateljima nuditi stalno zapošljavanje, za razliku od dosadašnjih ugovora na određeno, a za jasličke skupine moguće je zatražiti i dodatno radno mjesto koje će Grad i odobriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.