Tomčić primio predstavnike WAZ-a i EPH

PREDSJEDIK Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić primio je danas izaslanstvo njemačkoga medijskog koncerna WAZ-a s članom Uprave Erichom Schumannom na čelu i predsjednikom Uprave EPH, kojeg je WAZ suvlasnik, Ninoslavom Pavićem, s kojima je razgovarao o odnosu medija i politike.

Schumann je kazao kako se WAZ širi na novinska tržišta u jugoistočnoj Europi i sada djeluje na osam medijskih tržišta u Europi, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Sabora.

Dodao je da se WAZ od samih početaka zalaže za proeuropsku politiku i zajedničke europske vrijednosti te stoga prati i podupire demokratizaciju i europeizaciju Hrvatske, koja je kao jedan od svojih temeljnih ciljeva zacrtala ulazak u Europsku uniju.

Sugovornici su se složili da sudjelovanje WAZ-a na hrvatskom tržištu nije važno samo zbog gospodarskih učinaka nego i zbog doprinosa demokratizaciji društva, priopćeno je.

Schumann je također izvijestio Tomčića da je WAZ utemeljen 1948. te da je odigrao važnu ulogu u izgradnji demokracije, ali i u definiranju i razvoju uloge medija u poratnoj Njemačkoj. Koncern je danas među najvećim njemačkim medijskim kućama s težištem na tiskanim medijima, a prisutan je i na televizijskom tržištu s udjelom od 7,4 posto u RTL grupi, navodi se u priopćenju.

"To je bio uglavnom kurtoazan posjet Ericha Schumanna, europskoga medijskog magnata, koji ima određenih ambicija i na hrvatskom, i na istočnoeuropskom tržištu", rekao je Tomčić nakon sastanka.

Nismo razgovarali o poslovima, nego o odnosima medija, posebno tiskanih, i politike, a potanko sam upućen o iskustvima WAZ-a u Zapadnoj Njemačkoj nakon osnutka 1948., dodao je.

Ocijenio je da je to bio vrlo ugodan i koristan razgovor.

Predsjednik Uprave EPH Ninoslav Pavić nije želio davati izjave.

U izaslanstvu WAZ-a, koji je suvlasnik EPH, osim Schumanna bio je i član Uprave koncerna Lutz Glandt, a osim Pavića hrvatsku je medijsku kuću predstavljao i direktor EPH Cristoph Rohner.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.