Huti pogodili brod u Crvenom moru. Sada tone i ostavlja mrlju dugu skoro 30 km

Foto: Profimedia

Huti su u ponedjeljak u Crvenom moru balističkim projektilom pogodili teretni brod koji tone i iza sebe ostavlja masnu mrlju dugu oko 28 kilometara, rekla su dva američka dužnosnika za CNN.

M/V Rubymar, brod pod zastavom Belizea, registriran u Ujedinjenom Kraljevstvu, u vlasništvu Libanona, prevozio je 41.000 tona gnojiva kada ga je u ponedjeljak pogodila jedna od dvije balističke rakete ispaljene s teritorija Huta u Jemenu.

SAD: Huti ne mare za regionalni utjecaj svojih neselektivnih napada

Središnje zapovjedništvo SAD-a priopćilo je da je brod trenutno usidren dok u njega ulazi voda. "Huti i dalje ne mare za regionalni utjecaj svojih neselektivnih napada koji prijete ribarskoj industriji, obalnim zajednicama i uvozu zaliha hrane", priopćilo je Središnje zapovjedništvo SAD-a.

Jedan od američkih dužnosnika s kojim je CNN razgovarao, rekao je da je teško doći do broda zbog prijetnje novih napada Huta. "Teško je brod odvući sa strane", kazao je.

Šteta koju je pretrpio Rubymar potencijalno je najveća za plovilo uzrokovano napadom Huta. Oni već mjesecima gađaju komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zaljevu. Još je nejasno koja vrsta tvari uzrokuje mrlju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.