Trumpov sin u Beogradu organizirao večeru za grupu poslovnih ljudi

Foto: Instagram

Donald Trump mlađi, najstariji sin republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, organizirao je večeru za grupu poslovnih ljudi u hotelu u središtu Beograda, doznaje N1 Srbija.

Među poslovnim ljudima koji su prisustvovali večeri su Vojin Lazarević, bivši vlasnik Rudnap grupe koju je kasnije prodao Al Dahri, Slavko Carić, bivši predsjednik Izvršnog odbora Erste banke i član Nadzornog odbora u valjaonici bakra Sevojno, te njegova supruga Ivana Bilan Carić.

Na večeri nije bilo predstavnika vlade Srbije.

"Kao da ih je bilo"

Vanjsko-politički analitičar Boško Jakšić za Novu.rs kaže da je ovo zapravo još jedna poruka srpskih vlasti da u ovim predsjedničkim izborima u Americi igraju na kartu Trumpa.

"Ta otvorena podrška ima kontinuitet. Traje već dugo. Sjetimo se samo kako je Trumpov zet Jared Kushner nedavno dobio multimilijunski posao i zgradu Glavnog stožera. Ovdje se jednostavno očekuje da se politička naklonost Donalda Trumpa osigura putem ulaganja u njemu bliske osobe, sina i zeta. S obzirom na stupanj Trumpove narcisoidnosti, mogao bi to cijeniti ako pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD-u", kaže Jakšić.

Dakle, ako Trump pobijedi, ocjenjuje Jakšić, ovo što radi srpska vlast moglo bi biti unosna investicija.

"Međutim, ako se to ne dogodi i Kamala Harris pobijedi na izborima, ovakvi potezi mogli bi nas skupo stajati. U svakom slučaju, pametna diplomacija ne uključuje ovako riskantne poteze ako se ne zna ishod", zaključuje Jakšić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.