Motociklist (21) u Splitu bježao policiji. Ispod sica skrivao 2450 tableta ecstasyja

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U ponedjeljak je na području Splita policijski službenik uočio vozača motocikla i izdao mu je naredbu za zaustavljanje. Policajac je uočio da vozač za vrijeme vožnje na glavi ne nosi zaštitnu kacigu.

Vozač se odbio zaustaviti policijskom službeniku koji mu je izdao naredbu za zaustavljanje svjetlosnom i zvučnom signalizacijom službenim motociklom, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Bježao je policiji

"Naglo je povećavao brzinu kretanja, uslijed čega je dolazilo do proklizavanja stražnjeg kotača i zanošenja stražnjeg dijela vozila, kretao se kolikom Ulice kralja Držislava od smjera sjevera u smjeru juga mijenjajući prometne trake (slalom vožnja) između vozila koja su se kretala u istom smjeru, a prilikom slalom vožnje prestrojavajući se iz prometnih traka nije palio pokazivače smjera.

Motociklom je izašao izvan kolnika, polukružno se okrenuo te nastavio vožnju zemljano pješčanom površinom. Dalje je nastavio bježati i vozio nogostupom sa zapadne strane kolnika u smjeru sjevera kojom prilikom je naglo kočio i mijenjao brzinu kretanja.

U jednom trenutku motociklom je zakačio metalnu ogradu nakon čega se zaustavio", priopćila je splitsko-dalmatinska policija.

Nema uopće položen vozački, ispod sica motocikla pronađeno 2450 tableta ecstasyja

"Utvrđeno je da 21-godišnjak upravlja motociklom prije nego što je stekao pravo na upravljanje motornim vozilima niti jedne kategorije. Uhićen je i doveden u službene prostorije, a motocikl je privremeno oduzet.

Motocikl je doveden u krug postaje te je na temelju naloga suda obavljanja pretraga motocikla. Ispod sjedala je pronađeno 2450 komada tableta ecstasy. 

U sklopu istraživanja obavljena je pretraga doma koji koristi. Nakon dovršenog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, zbog čega je uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv njega će biti nadležnom općinskom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja osam prometnih prekršaja", objavili su iz policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.