Britanski liječnici skinuli dječaka s aparata, očekivali da će umrijeti. On preživio

Ilustracija: Shutterstock

Nisu se obistinila predviđanja britanskih liječnika da će četverogodišnji dječak umrijeti nedugo nakon što bude skinut s aparata za održavanje na životu, piše Sky News.

Dječak, poznat samo pod inicijalima N. R., rođen je s teškom malformacijom mozga i proveo je mjesece na intenzivnoj njezi nakon dva srčana zastoja. U travnju je sudac Nigel Poole presudio da ostanak na aparatima za održavanje života nije u najboljem interesu djeteta, nakon što je bolnica King's College zatražila da Visoki sud donese svoju ocjenu. 

Međutim, dječak "ne samo da je preživio već je i napredovao" nakon što je skinut s respiratora prije više od četiri mjeseca, priopćio je sudac Poole. Dodao je kako N. R. sada samostalno diše. "Očekivanja da se o N. R.-u neće moći brinuti kod kuće i da neće dugo poživjeti nakon ekstubacije nisu se ispunila", napomenuo je. 

Majka: Moj sin ima dobar život

Objasnio je kako su neke odluke o načinu liječenja donesene u siječnju ove godine, kada je N. R. "mnogo više patio" i bilo je "malo ili nimalo dokaza da može pronaći ikakvo zadovoljstvo, osim utješnog dodira svojih roditelja."

"Sada ga se može izvesti van, primjerice u park. Može uživati ​​u suncu i osjećaju vjetra u kosi. Živi u kućnom okruženju punom ljubavi", dodao je sudac. Naglasio je kako mu je bio "užitak" vidjeti fotografije dječaka kod kuće sa svojim roditeljima. 

Dječakova majka je u izjavi za Visoki sud poručila kako je volja njezina sina za životom "jaka" i da ima dobar život. "N. R. je preživio kada su liječnici i medicinske sestre koji su se mjesecima brinuli o njemu mislili da ne može. Zaslužio je novi početak", zaključila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.