U Australiji potraga za dječakom (12). Dok je plivao, napao ga krokodil

Ilustracija: EPA

Australska policija traga za 12-godišnjim dječakom kojeg je napao krokodil dok je plivao. Uzbuna je podignuta kasno sinoć u Palumpi, udaljenom gradu Sjevernog teritorija, piše Sky News.

Policija je priopćila kako je 12-godišnjak posljednji put viđen kako pliva i da "prva izvješća govore da ga je napao krokodil." Pokrenuta je potraga u koju su uključeni službenici i mještani. "Lokalni policajci su na licu mjesta i naše su misli s obitelji i zajednicom", kazala je viša narednica Erica Gibson.

Smrtonosni napadi krokodila na ljude su relativno rijetki

"Policajci trenutačno čamcem pretražuju područje i zahvaljujemo zajednici na njihovoj stalnoj pomoći", dodala je. Postoji više od 100.000 krokodila u Sjevernom teritoriju, a neki su veliki čak šest metara. Međutim, smrtonosni napadi na ljude su relativno rijetki.

Na tom području prisutni su i slanovodni i slatkovodni krokodili. Slanovodni krokodili su veći, opasniji i agresivniji prema ljudima te mogu narasti do šest metara duljine. Slatkovodni krokodili mogu doseći tri metra duljine, a također je poznato da napadaju ljude. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.