U Italiji uhićen muškarac 47 godina nakon dvostrukog ubojstva u Australiji

Screenshot: Victoria Police

Muškarac je uhićen u Italiji zbog ubojstva dviju žena, Suzanne Armstrong i Susan Bartlett 1977. godine. Armstrong i Bartlett pronađene su mrtve u svom domu u Melbourneu, u Ulici Easey u Collingwoodu.

65-godišnji muškarac, dvojni državljanin Grčke i Australije, uhićen je u zračnoj luci u Rimu prekjučer, piše Guardian

Policija australske savezne države Victorije tražit će nalog za njegovo izručenje.

Izbodene više puta u kući, dijete bilo u drugoj sobi

Armstrong i Bartlett ubijene su u siječnju 1977. godine u svojoj unajmljenoj kući s terasom u Collingwoodu dok je 16-mjesečno dijete Suzanne Armstrong spavalo u drugoj sobi.

Tijela žena pronađena su u kući 13. siječnja, tri dana nakon što su posljednji put viđene žive, a dijete je bilo uznemireno i dehidrirano, ali neozlijeđeno. I Armstrong (27) i Bartlett (28) izbodene su više puta, rekla je policija. Dvostruko ubojstvo javnosti je postalo poznato kao "ubojstva u Ulici Easy". Slučaj je bio tema brojnih knjiga i podcasta.

2017. godine ponuđena je nagrada od milijun dolara za nove informacije koje bi mogle dovesti do uhićenja. Policija je godinama tražila ubojicu. Za muškarcem je raspisana Interpolova crvena tjeralica, a talijanske vlasti postupile su po njoj u zračnoj luci Leonardo da Vinci u Rimu.

"Više od 47 godina detektivi iz odjela za ubojstva neumorno su radili kako bi utvrdili tko je odgovoran za smrt Suzanne Armstrong i Susan Bartlett", rekao je šef policije u Victoriji Shane Patton.

Dodao je da će vremenski okvir za izručenje ovisiti o talijanskim vlastima, ali očekuje da će proći najmanje mjesec dana prije nego što policija otputuje u Italiju kako bi predočila dokaze koji bi opravdali izručenje.

Obitelji žena: Zauvijek ćemo biti zahvalni prijateljima, obitelji i policiji

"Za dvije tihe obitelji iz Victorije uvijek je bilo nemoguće shvatiti nepotreban i nasilan način na koji su Suzanne i Susan umrle. Ozbiljnost okolnosti njihove smrti nepovratno je promijenila naše živote", navele su obitelji ubijenih žena.

"Zauvijek ćemo biti zahvalni na podršci i razumijevanju koje su nam pokazali naši prijatelji i obitelj u proteklih 47 godina. Teško je izraziti našu zahvalnost policiji Victorije i mnogim istražiteljima koji su neumorno tražili odgovore i pravdu za nas tijekom tako dugog razdoblja.

Ustrajnost i predanost potrebni za postizanje rezultata nešto su što treba istinski vidjeti. Za to što nam uvijek dajete nadu i nikada ne odustajete, jednostavno kažemo - hvala vam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.