Uhićeni Škorić nedavno je iznenada dao ostavku pa nastavio raditi u Cestama

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Uskok provodi akciju u tri hrvatska grada, u tijeku su uhićenja. Među uhićenima su HDZ-ovac Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, te njegov bratić Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa. Treća uhićena osoba je Sanda Bajtl.

Josip Škorić je 22. kolovoza ove godine podnio ostavku na funkciju predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, a u javnost je ubrzo dospjelo i pismo koje je uputio svim zaposlenicima, s mnogo riječi zahvale i poticaja da nastave razvijati tvrtku koju je on vodio zadnjih sedam godina - sve je izgledalo kao da ozbiljno napušta i funkciju i tvrtku.

Međutim, Forbes Hrvatska je tada otkrio da je Škorić ostao raditi u HC-u.

"Josip Škorić je po podnošenju ostavke sa funkcije Predsjednika Uprave, potpisao novi Ugovor o radu za radno mjesto "savjetnik". Naime, sukladno Ugovoru o radu imao je mogućnost prihvatiti novo radno mjesto unutar Hrvatskih cesta, koje mu Uprava Društva ponudi, a što je i učinio. S obzirom da je g. Škorić sam podnio ostavku nije imao pravo na otpremninu", navedeno je u odgovoru iz Hrvatskih cesta.

Nije poznato jesu li mu primanja ostala ista ili približno ista, ili su pak smanjena. Naime, kao predsjednik Uprave Hrvatskih cesta primao je plaću od 4889.81 eura neto (8119.14 eura bruto). Savjetnici u državnim tvrtkama ne trebaju podnositi imovinske kartice ni javno objavljivati primanja, pa je nova plaća bivšeg predsjednika Uprave ostala tajna za širu javnost.

Prema podacima Fine, Hrvatske ceste su u prošloj godini imale 440 zaposlenih kojima je prosječna plaća iznosila 1936 eura. Prihod tvrtke iznosio je 310.14 milijuna eura, a dobit 78.383 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.