U izraelskom napadu na Zapadnu obalu ubijeno najmanje šest Palestinaca

Foto: EPA

Izraelske snage ubile su najmanje šest Palestinaca u odvojenim incidentima na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Reuters.

U zračnom napadu u gradu Tubasu ubijeno je pet muškaraca za koje je izraelska vojska rekla da su bili naoružani eksplozivom koji je predstavljao prijetnju izraelskim snagama te su uništeni pogoni za proizvodnju oružja, kao i vozilo opremljeno eksplozivom.

U odvojenom incidentu u gradu Tulkarmu izraelska vojska je rekla da su trupe, uz podršku policije i obavještajnih službi, ubile naoružanog militanta.

Porast nasilja na Zapadnoj obali

Izraelske snage su u posljednja dva tjedna provodile niz operacija na sjevernoj Zapadnoj obali, s proširenim racijama u Tubasu, Jeninu i Tulkarmu. U sva tri grada prisutno je dosta naoružanih frakcija, uključujući Hamas, Islamski džihad koji podržava Iran i Fatah.

Nasilje je snažno poraslo na Zapadnoj obali od početka rata u Gazi, s gotovo svakodnevnim akcijama izraelskih snaga koje su uključivale tisuće uhićenja i redovite pucnjave između snaga sigurnosti i palestinskih boraca.

Više od 680 Palestinaca ubijeno je na Zapadnoj obali od napada Hamasa na Izrael 7. listopada prošle godine, uključujući i borce i nenaoružane civile, prema palestinskim zdravstvenim vlastima.

U istom razdoblju oko 40 izraelskih vojnika i civila ubijeno je u napadima Palestinaca ili u sukobima s borcima, prema brojkama izraelske agencije za unutarnju sigurnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.