Uhićen Kosovar koji je krijumčario migrante

Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL

Zbog sumnje u krijumčarenje ljudi uhićen je 21-godišnji državljanin Kosova koji je nakon završenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se danas u splitskoj policiji.

Policajci granične policije Trilj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Kosova za kojeg je utvrđeno da je počinio protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Kako su rekli u policiji, u petak u jutarnjim satima na području Aržana, nedaleko od Imotskog, zatekli su 21 stranog državljanina koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

"U službene je prostorije doveden 21-godišnjak za kojeg je postojala sumnja u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje", kazala je policijska glasnogovornica Antonela Lolić.  

Dodala je kako je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policijski su službenici prema stranim državljanima postupali sukladno Zakonu o strancima i Zakonu o međunarodnoj privatnoj zaštiti, dok je 21-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.