Unuka Walta Disneyja: Prestajem financirati demokrate dok se Biden ne povuče

Foto: EPA, Profimedia

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da nema namjeru otići nakon što su ga mnogi demokrati pozvali da odustane od svoje kandidature za ponovni izbor. Na proslavi Dana neovisnosti uzvratio je na sumnje u svoju izdržljivost i mentalnu oštrinu.

Zbog lošeg nastupa 81-godišnjeg demokrata u debati 27. lipnja s republikanskim suparnikom Donaldom Trumpom svaki njegov istup sad se pomno prati. Mnogi demokratski birači pitaju se hoće li Biden moći održati naporan tempo rada sljedeće 4 i pol godine, a neki u njegovoj stranci pozvali su ga da se povuče.

Biden je jučer bio domaćin godišnje svečanosti povodom Dana neovisnosti SAD-a u Bijeloj kući, uključujući roštilj za nekoliko tisuća aktivnih pripadnika vojne službe i njihove obitelji.

Izvori: Kamala Harris je vodeća kandidatkinja za zamjenu

Na prijemu je jedna osoba iz publike uzviknula američkom predsjedniku: "Nastavite se boriti! Trebamo vas!" "Možete računati na mene. Nemam namjeru otići", odgovorio je Biden ponavljajući svoje obećanje da će ostati u utrci unatoč sve glasnijim pozivima da se povuče.

Abigail Disney, unuka Walta Disneyja koji je utemeljio kompaniju koja nosi njegovo ime, posljednja je u nizu donatora koji su rekli da će prestati financirati Demokratsku stranku dok Biden ne odstupi iz utrke za izbore, izjavila je za CNBC.

Potpredsjednica Kamala Harris vodeća je kandidatkinja za Bidenovo mjesto na izborima 5. studenog ako aktualni predsjednik odustane, rekli su izvori. Deseci demokrata u Zastupničkom domu pažljivo prate situaciju i spremni su zamoliti Bidena da se povuče ako pokaže fizičku ili mentalnu nesigurnost u današnjem intervjuu za ABC, rekao je izvor za Reuters.

Ako bude ponovno izabran, Biden bi na kraju drugog mandata imao 86 godina. Neki bivši pristaše od njega traže da odstupi kako bi očuvao svoje nasljeđe i umanjio šanse da Trump osvoji drugi mandat. S obzirom na to da su do izbora ostala još samo četiri mjeseca, odluka se mora donijeti vrlo brzo, kažu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.