VIDEO Kijev: Rusi misle da su uništili avion i protuzračni sustav. Prevarili smo ih

Screenshot: X

Ukrajinske zračne snage tvrde da su prevarile Ruse koji su pogodili makete ratnih zrakoplova i sustava protuzračne obrane. Zapovjednik zračnih snaga Mikola Oleščuk naveo je kako su makete bile postavljene na aerodrom u blizini grada Krivij Rih. 

Podijelio je snimku koju je snimila ruska izviđačka letjelica. Tvrdi kako se na snimci vidi kako ruske rakete Iskander pogađaju makete. Rusko ministarstvo obrane podijelilo je istu snimku na svom Telegram kanalu, istaknuvši da su rakete Iskander uporabljene za uništenje ukrajinskog borbenog zrakoplova MiG-29.

Ukrajina rijetko dijeli ovakve informacije

"Osoblje zračnih snaga provelo je mjere pasivne obrane! Hvala svima koji su pomogli s vrhunskim maketama zrakoplova i protuzračnog sustava. Neprijatelj sada ima manje projektila Iskander, a nove makete će biti isporučene", odgovorio je Oleščuk.

"Naravno, i mi i neprijatelj imamo gubitke u tehnici i ljudstvu. Ali ni jedna strana o tome javno ne govori. Jasno je zašto", dodao je. Ukrajina rijetko dijeli ovakve informacije, ali je Oleščuk objasnio kako je snimku objavio "iznimno" jer je želio pokazati javnosti da nije sve onakvo kao što se čini. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.