Vatikan: Papino stanje se popravlja

Foto: EPA

Zdravlje pape Franje koji boluje od upale pluća, popravlja se, ali će nedjeljnu poruku pročitati iz svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", objavio je Vatikan. U objavi Vatikana stoji da 86-godišnji papa nema temperaturu i da nastavlja s terapijom antibioticima.

Poruku u uobičajenim okolnostima čita s prozora Apostolske palače koja gleda na Trg svetoga Petra. Ovaj put Angelus će pročitati iz zatvorenog  prostora svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", stoji u priopćenju. Kao i prošle nedjelje molitvu Anđeo Gospodnji izgovorit će iz privatne rezidencije, a ona će se prenositi na velikim ekranima postavljenima na Trgu svetog Petra, priopćio je Vatikan.

Preskočio put u Dubai

Franjo je bio prisiljen preskočiti planirani put u Dubai gdje je trebao govoriti na samitu UN-a o klimi. Stoga je Papin govor u subotu u njegovo ime pročitao drugi čovjek Vatikana, državni tajnik kardinal Pietro Parolin. 

U govoru Papa poziva sudionike COP-a na "prekretnicu" u svrhu "odlučnog ubrzanja ekološke tranzicije". Papa je u srijedu, tijekom uobičajene opće tjedne audijencije izgledao umorno, a njegov je tekst pročitao jedan od pomoćnika.

Sveti Otac u prosincu puni 87 godina. Posljednjih godina pati od niza zdravstvenih problema, poput onih s koljenima, kukovima i problema s debelim crijevom. U lipnju je operirao trbušnu herniju, a u ožujku je tri noći proveo u bolnici zbog bronhitisa. Prošle su ga subote "blaži simptomi nalik na gripu" primorali da otkaže više obveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.