ZET najavio velike izmjene, obustavlja se tramvajski promet prema Črnomercu

Foto: Pixsell/Sanjin Strukic

Zbog asfaltiranja Ilice na dijelu od Selske ceste do Črnomerca, od sutra u 7:40 do jutarnjih sati u nedjelju, 1. rujna, tramvajski promet prema Črnomercu bit će obustavljen, objavili su danas iz ZET-a.

Tramvajske linije 2, 6 i 11 mijenjaju trase u oba smjera:

  • linija 2: Ljubljanica - Vodnikova - GIavni kolodvor - Žitnjak
  • linija 6: Zapadni kolodvor - Jukićeva - Savska - Frankopanska - Trg bana Jelačića - Sopot
  • linija 11: Zapadni kolodvor - Ulica Republike Austrije - Trg bana Jelačića - Dubec.

Uspostavlja se izvanredna autobusna linija

Od Črnomerca do Zapadnog kolodvora uspostavlja se izvanredna autobusna linija 621. Polazno stajalište bit će na izlaznom peronu terminala Črnomerec (kod objekta ZET-a).

U smjeru Zapadnog kolodvora prometovat će Prilazom baruna Filipovića i Ulicom grada Mainza, a prema Črnomercu Ilicom (sukladno privremenoj regulaciji prometa), uz zaustavljanje na tramvajskim stajalištima. Tramvajsko stajalište Sveti Duh u smjeru Črnomerca bit će izmješteno 150 metara istočnije, u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

Noćna linija 31 obilazit će zonu radova

Autobusi noćne linije 31 u noćima 29./30., 30./31.8. i 31.8./1.9. u smjeru Savskog mosta obilazit će zonu radova trasom kako slijedi: Črnomerec - Prilaz baruna Filipovića - Ulica grada Mainza - Hanuševa - Ulica Republike Austrije i dalje redovitom trasom.

Autobusne linije 109 (Črnomerec - Dugave) i 134 (Črnomerec - Prečko) prometovat će u smjeru Črnomerca djelomično izmijenjenom trasom, odnosno umjesto trasom Selska - Ilica, autobusi će voziti kroz Ulicu Janka Vukovića pa Ilicom do Črnomerca. Privremeno se neće koristiti autobusno stajalište Selska na Selskoj cesti, ali će se uspostaviti stajalište u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

Autobusna linija 146 (Reljkovićeva - Malešnica - Jankomir) u smjeru Črnomerca privremeno će koristiti tramvajska stajališta Slovenska i Mandaličina, dok će stajalište Sveti Duh, kao što je prethodno navedeno, biti izmješteno 150 metara istočnije, u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

Zbog obnove vodoopskrbnog cjevovoda u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici od četvrtka, 29. kolovoza, od 8 sati do subote, 19. listopada, autobusne linije 268 Zagreb (Glavni Kolodvor) - Velika Gorica i 290 Zagreb (Kvaternikov trg) - Zračna luka - Velika Gorica, privremeno neće koristiti autobusno stajalište HBZ - Centar - škola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.