Vraćaju se vrućine. Evo kad

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U nastavku tjedna najprije promjenjivo oblačno, a od vikenda većinom sunčano. Neće biti posve stabilno, malo kiše osobito bi moglo pasti sa srijede na četvrtak, a mogućnost za kraći popodnevni pljusak s grmljavinom postoji sve do srijede, pogotovo na zapadu i u gorju. Ipak, vrijeme će većinom biti dovoljno stabilno za brojne radove na otvorenom, unatoč porastu temperature - ne pretjerano vruće.

Na Jadranu prema vikendu treba računati na povratak dnevne vrućine, ali ništa neuobičajeno za srpanj. Prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu uz povremeno više oblaka moguće je malo kiše, a tijekom popodneva i poneki lokalni pljusak. Mjestimice jaka bura oslabjet će do četvrtka, piše HRT.

Srijeda - povratak sunca

Danas će se plitki centar niskog tlaka u našoj blizini popunjavati, atmosfera će biti stabilnija iako ne posve stabilna i jačat će utjecaj ogranka anticiklone sa zapada. U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će biti većinom sunčano, poslijepodne uz slab razvoj oblaka, ali uglavnom suho.

Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar i temperatura će biti slična jučerašnjoj, najviše oko 25. U središnjim predjelima bit će promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima. Može pasti i malo kiše, osobito uz granicu sa Slovenijom. Vjetar uglavnom slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutro još malo svježije od jučerašnjeg, mjestimice s maglom. Na zapadu će s promjenjivom naoblakom povremeno biti slabe kiše, osobito u Gorskom kotaru u prvom dijelu dana.

Na sjevernom Jadranu rano ujutro može biti i lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru bura, pod Velebitom s olujnim udarima. More većinom malo i umjereno valovito, ponegdje valovito.

U Dalmaciji većinom sunčano, osobito poslijepodne duž obale i na otocima, dok će u unutrašnjosti biti slabog razvoja oblaka. Bura će na udare biti olujna, popodne će malo oslabjeti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 u unutrašnjosti do 20-ak duž obale, a najviša dnevna od 26 do 30.

Na krajnjem jugu pretežno sunčano, popodne prema unutrašnjosti uz slab razvoj oblaka. Puhat će jaka bura s povremeno olujnim udarima, a poslijepodne i sjeverozapadni i zapadni vjetar. Najviša temperatura bit će oko 28 stupnjeva.

Povratak vrućina kako se bližimo vikendu

Na kopnu i u četvrtak ujutro nekima svježe, prema sve sunčanijem vikendu postupno toplije. U subotu s južnim vjetrom ponegdje opet vruće. Neće biti posve stabilno, ali također ni rijetki popodnevni pljuskovi neće biti posebno izraženi. Mjestimične slabe kiše bit će ponajviše u oblačnijem prvom dijelu četvrtka.

Na moru sunčano i većini ugodno toplo, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu može biti lokalnih pljuskova. Bura će oslabjeti, a od četvrtka će puhati povremeno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Dakle, idemo prema sve stabilnijem vremenu. Ipak, treba računati na mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.