Washington Post: Elon Musk je tijekom 1990-ih radio ilegalno, nikad nije studirao

Foto: EPA

Washington Post izvijestio je danas da je milijarder južnoafričkog podrijetla Elon Musk ilegalno radio u Sjedinjenim Državama tijekom kratkog razdoblja 1990-ih dok je gradio start-up tvrtku.

List je izvijestio da je Musk stigao u Palo Alto u Kaliforniji 1995. kako bi pohađao Sveučilište Stanford, ali nikad nije upisao studij. Umjesto toga, razvio je softversku tvrtku Zip2, koja je 1999. prodana za oko 300 milijuna dolara.

Nikad nije studirao

Dva stručnjaka za imigracijsko pravo koje je citirao Post rekli su da je Musk trebao biti upisan na studij kako bi mogao raditi kao student.

Musk nije odgovorio na zahtjeve za komentare poslane četirima njegovim kompanijama - SpaceX-u, Tesli, društvenoj kompaniji X i The Boring Company - kao ni Muskov odvjetnik Alex Spiro. Musk je u podcastu iz 2020. koji je citirao Post rekao: "Bio sam legalno tamo, trebao sam raditi samo studentski posao. Bilo mi je dopušteno raditi, kao potpora bilo čemu."

Washington Post citirao je dvojicu bivših Muskovih kolega koji su se prisjetili da je Musk dobio radnu dozvolu u SAD-u oko 1997. 

Musk je podržao republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na izborima 5. studenoga u SAD-u.

Trump godinama migrante prikazuje kao osvajače i kriminalce, a tijekom predsjedničkog mandata 2017.-2021. poduzeo je stroge korake za suzbijanje legalnih i ilegalnih migracija. Obećava najveće deportacije u povijesti SAD-a ako bude ponovno izabran, a mnogi tvrde kako će s njegovim izborom uz desničarske politike pasti i razina demokracije u Americi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.