Žena u smeću u Čakovcu našla nedostavljena pisma. Pošta: Poštar ih je bacio

Poštar u Čakovcu je pošiljke, umjesto da ih uruči primateljima, bacio u smeće. Hrpu zatvorenih kuverti jučer je pred dućanom našla prodavačica koja radi u tom dućanu.

"Išla sam pred kraj smjene isprazniti koševe ispred trgovine i u jednom sam našla bačenu poštu. Nisam vidjela tko ju je bacio. Uglavnom, odlučila sam je izvaditi jer su između ostale pošte bili i računi HT-a i HEP-a. Po poštu je, čim se trgovina otvorila, došao djelatnik Pošte", rekla nam je prodavačica koja je našla poštu.

Da se zaista radi o pošiljkama koje su trebale biti dostavljene, potvrdili su nam i iz Hrvatske pošte.

Pošta: Poštar će dobiti otkaz

"Poštar koji je bio zadužen za dostavu nažalost svoj posao nije obavljao profesionalno te je pošiljke bacio. Poštar je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu. Pošiljke je u međuvremenu preuzeo kontrolor te će biti dostavljene primateljima u propisanom roku. Drugim riječima, u ovom slučaju nije bilo štete nauštrb korisnika s obzirom na to da su u pitanju pošiljke koje su odmah pronađene i koje će biti pravovremeno uručene.

Neprimjereno ponašanje i rad van propisanog standarda ne toleriraju se na radnom mjestu. Na terenu svakog dana pošiljke dostavlja oko 2000 poštara i velika većina naših kolega posao obavlja savjesno i profesionalno te su ovakvi događaji rijetkost. Ispričavamo se korisnicima zbog neugodnosti", poručuju iz Hrvatske pošte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.