VIDEO U Beogradu uhićen plaćeni ubojica. Likvidirao mladića prerušen u starca

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Europola sudjelovali su jučer u Beogradu u uhićenju M.K., osumnjičenog da je 2021. godine u Rakovici ubio Zorana Uskokovića Skoleta (23). Europol navodi da je M.K. bio plaćen da izvrši ubojstvo te da je pištolj kojim je zločin počinjen donesen u Srbiju posebno za tu namjenu, prenosi N1.

Otac ubijenog, Zoran Uskoković Stariji, ubijen je 27. travnja 2000. Izrešetan je nakon filmske potjere, a godinama se spekuliralo da je upravo on stajao iz organizacije ubojstva Željka Ražnjatovića Arkana.

Osim M.K. (38), jučer su u Beogradu uhićeni i N.Ž. (45), A.D. (31) te V.B. (39) zbog sumnje da su počinili kaznena djela teško ubojstvo i udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, navodi se u priopćenju MUP-a. Ubojstvo mlađeg Skoleta počinjeno je tako što se M.K. po nalogu N.Ž. maskirao, noseći silikonsku masku starijeg muškarca te je iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva hica.

 

Europol u priopćenju navodi da je uhićeni M.K. "opasan plaćeni ubojica", kojeg je angažirala kriminalna grupa, te da je motiv zločina bila osveta. Za identifikaciju osumnjičenog za ubojstvo, kao i organizatora, ključni su bili obavještajni podaci do kojih je Europol došao tijekom svog rada na razbijanju šifriranih komunikacijskih platformi koje koriste organizirane grupe, priopćio je Europol.

Maskirao se u starca

"Vođa organizirane kriminalne grupe imao je ključnu ulogu u regrutiranju plaćenog ubojice i koordiniranju logistike i samog ubojstva. Vođa kriminalne grupe osmislio je plan i organizirao bijeg ubojice, regrutirao još dvojicu osumnjičenih koji su bili zaduženi za praćenje žrtve te nabavio oružje koje je korišteno u ubojstvu, a koje je doneseno u Srbiju posebno za ovaj zločin", objavio je Europol.

Ubojstvo je počinjeno u Beogradu 2021. godine, a osumnjičeni za ubojstvo M.K. nosio je silikonsku masku s likom starijeg muškarca te hodao sa štapom imitirajući hod starije osobe. Približio se Uskokoviću i iz blizine ispalio dva hica u njega. Europol navodi da je Uskokoviću pucano u glavu.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal priopćilo je da je prilikom ubojstva korištena CKY ECC komunikacija putem telefona. M.K. je uhićen zajedno s organizatorom ubojstva i još dvojicom suradnika, naveo je Europol.

Europska služba bila je fokusirana na obavještajni rad i operativnu podršku u otkrivanju počinitelja, a njezini stručnjaci surađivali su sa srpskim policajcima na dešifriranju komunikacije osumnjičenih, što je dovelo do informacija koje su omogućile identifikaciju.

"Srpski policajci su zbog toga poslani u sjedište Europola u Haagu. Na dan uhićenja, Europol je u Beograd poslao specijalni tim koji je asistirao srpskim vlastima u akciji", navodi Europol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.