Esplanada je uvela dječji meni, kuhaju se fina i zdrava jela, kašice i slastice
CHEFICA Ana Grgić Tomić osmislila je novi jelovnik za najmlađe goste Esplanade. Naglasak je na ukusnoj i zdravoj hrani.
"Krem juha od mrkve sa štapićima kuhane mrkve s medom, poširani file brancina s kremom od batata i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kremasti rižoto s ukusnim povrćem i pečenom piletinom, kremom od krumpira i mladog špinata, mliječna riža s vanilijom i bananama, torta od mrkve i badema, voćni smoothie, svježe sezonsko voće, zdrava dječja hrana od svježeg voća i povrća - sve je to dio novog Kid's menija dostupnog u Le Bistrou, Zinfandel'su i Room Serviceu", kažu iz Esplanade.
Većina pažljivo biranih i svježih namirnica dolazi iz obližnjih OPG-ova i od provjerenih proizvođača. Jela se pripremaju prema piramidi zdrave prehrane, s minimalno masnoće, uglavnom na ekstra djevičanskom maslinovom ulju uz dodatak morske soli i uz primjerenu termičku obradu da bi se očuvali svi vrijedni i zdravi sastojci.
"Budući da sam i ja mama, svjesna sam važnosti zdrave i raznovrsne prehrane za djecu", poručila je chefica Ana Grgić Tomić.
Osim navedenih jela, na meniju su i kašice, a od pića se nude cijeđeni sok od naranče i limunada.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati