Naslovnica
Vijesti
Sport
Magazin
Magazin
Shopping
Ljubimci
Food
Mame
Auto
Fit
Chill
Horoskop
Oglasi
Recepti
Ostalo
Zaposli se na Indexu
Lajk.hr
Tečaj
TV program
Kino
Vrijeme
{{userInfo.Initials}}
{{userInfo.FirstName}}
{{userInfo.FirstName}}
Moj profil
Odjavite se
Kraš umjesto ledenih napravio vrele kocke. Probali smo, evo dojmova
PROBALI smo što je to Kraš smislio za Prvi maj, a s vama dijelimo dojmove.
Ova objava dobila je stotine lajkova, svi traže recept. Imamo ga
FACEBOOK grupa Index Recepti: Što ste danas kuhali? i dalje nam je omiljena destinacija za isprobane recepte i savjete o kuhanju i pečenju kolača naših čitatelja. Sada smo ondje našli još jedan recept koji je dobio stotine lajkova, a riječ je o kremastoj torti od lisnatog tijesta, kreme od vanilije te punjenja od šumskog voća.
1.5.2024.
Mario Meštrović preporučuje normalna vina: Opolo Nobile 2022.
MARIO Meštrović sommelier je s internacionalnom A.S.I. GOLD diplomom, ocjenjivač na Decanteru, predavač u Hrvatskom sommelierskom klubu i vlasnik restorana Kaiser na Kajzerici u Zagrebu. Restoran Kaiser jedan je od najboljih tradicionalnih restorana u Zagrebu prema TasteAtlasu.
30.4.2024.
Znate li što uopće znači M&M? Navodno je iza cijele priče obiteljska svađa
JEDEMO ih često, ali malo tko zna odakle ime.
30.4.2024.
Ljudi zgroženi cijenom pizze u Splitu: "Za te novce radije odem u Napulj"
LJETO se bliži, a u nekim je gradovima na Jadranu turistička sezona već počela. A početak turističke sezone znači i porast cijena u barovima i restoranima, koje nerijetko budu puno više nego u inozemstvu.
30.4.2024.
Imamo par sjajnih ideja za okrenuti na roštilju za Prvi maj
PRAZNIK rada ili Prvi maj postao je sinonim za druženje uz roštilj, a tako će biti i ove godine. Ako planirate roštiljati, ove godine to napravite na malo drugačiji način, uz još bolje recepte. Evo par ideja.
30.4.2024.
Ovo je najveći tiramisu na svijetu, ušao u Guinnessovu knjigu rekorda
NEMA tko ne voli tiramisu, omiljenu talijansku slasticu, a u čast Svjetskog dana tiramisua, koji se svake godine obilježava 21. ožujka, talijanski restoran u Londonu napravio je najviši tiramisu na svijetu.
30.4.2024.
Prva Michelinova zvjezdica stigla u Disney World, ovaj je restoran ušao u povijest
RESTORAN Victoria & Albert's, smješten u Grand Floridian Resortu tematskog parka Disney World na Floridi, prošlog je tjedna ušao u povijest kada mu je dodijeljena Michelinova zvjezdica.
30.4.2024.
KFC lansirao prvi parfem inspiriran stavkom sa svog menija
NAKON što je japanski McDonald's najavio parfem s mirisom pomfrita i američki lanac restorana brze hrane KFC odlučio se za sličnu stvar. Sada je lansirao svoj prvi parfem, a samo ime parfema "No.11 Eau de BBQ" daje naslutiti da će imati miris po BBQ umaku.
30.4.2024.
Loša vijest za kavopije - ponovno nas čeka poskupljenje kave, evo koliko
MNOGI ne mogu zamisliti početak dana bez šalice kave, no čini se kako bi ispijanje kave u kafićima, pa čak i kod kuće, uskoro moglo postati pravi luksuz. Naime, ponovno nas očekuje poskupljenje kave.
30.4.2024.
Zatvorila se popularna zagrebačka slastičarnica, vlasnica: U ovo sam uložila sve
KRAJ jedne simpatične i posebne slastičarnice.
30.4.2024.
Zbog ovog je recepta naša čitateljica dobila savjet da otvori slastičarnicu, evo ga
NAŠA čitateljica Lidija Vulić-Ćurić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? davno je podijelila recept za savršene kremšnite, a i dalje su hit. Recept pronađite u nastavku.
30.4.2024.
Vraća se Asian Street Food Festival. Trajat će cijeli tjedan, evo svih detalja
"JESTE li željni eksplozije egzotičnih okusa koji će vas odvesti na užurbane ulice jugoistočne Azije? Privlači li vas kulinarski sklad hrskave svježine i sočnog zadovoljstva, preciznost i vještina sushi majstora ili okrepljujući ramen koji obećava simfoniju okusa sa svakim zalogajem?", pitaju organizatori.
30.4.2024.
Zatvorio se jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana
TAKENOKO, veliki azijski restoran u centru Zagreba, točnije na uglu Masarykove i Gundulićeve, zatvoren je.
29.4.2024.
Jeste li primijetili novi trend u videima o hrani? Pokrenuo ga je ovaj tip
NEKI SU food blogeri otišli korak dalje i počeli snimati toliko erotične videe o hrani da izraz food porn dobiva doslovno značenje.
29.4.2024.
U restoranu u Veroni dijele besplatne boce vina, no postoji jedna caka
RESTORAN AL Condominio svoje goste potiče na pravi digitalni detoks i to tako da, ako večeraju bez mobitela, dobiju besplatnu bocu vina.
29.4.2024.
Talijanski chef podijelio recept za jelo koje se kod nas rado kuha u svakoj kući
POPULARNO jelo Pasta & Faggioli opisuje kao "jednostavan i ukusan talijanski klasik koji grije dušu".
29.4.2024.
HRT u travnju prikazao kako se priprema juha od bundeve
HRT JE DANAS, 29. travnja, prikazao epizodu kulinarske emisije U kuhinji kod Suzy, gdje glavna akterica ove kratke emisije kuha juhu od bundeve.
29.4.2024.
Ovakve su torte sve popularnije, a ovdje je provjereni recept naše čitateljice
OSIM raznih klasika, u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? mogu se pronaći i razni drugi recepti, a nama je za oko zapeo ovaj za sirovu tortu s mangom i borovnicom.
29.4.2024.
Hrvati sve više jedu meso. Ove su vrste najpopularnije, neke si ne mogu ni priuštiti
ISTRAŽIVANJE o konzumaciji mesa, mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda koje su tijekom ožujka proveli magazin Ja Trgovac i agencija Hendal pokazalo je da 25 posto hrvatskih građana meso jede svakodnevno, a najpopularnija je piletina.
29.4.2024.
Čitateljica podijelila recept za štrudlu od maka: "Prvi put pekla, oduševila nas je"
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo odličan recept naše čitateljice Mire Zvijerac. Riječ je o štrudli od maka, i to s gotovim korama - zato već sad znamo da će vam ovaj recept dobro doći i usred tjedna jer je ova štrudla, osim što je prefina, i vrlo brzo gotova.
28.4.2024.
Hrpa ljudi ne zna koristiti tavu od nehrđajućeg čelika, ovu grešku najčešće rade
TAVE od nehrđajućeg čelika super su stvar, no sigurno se i vama nerijetko dogodi da vam se hrana lijepi za tavu pa kasnije bude prava noćna mora očistiti ju. No zašto se to točno događa i kako pravilno koristiti tavu od nehrđajućeg čelika?
28.4.2024.
Na Pagu smo jeli janjeća crijeva, tripice, ali i sir i skutu. Evo detalja
TIK UZ VINOGRAD Marka Škunce, pod stablima njegovih maslina, dočekao nas je domaći novaljski svit i ponudio nam sva otočka blaga koja u ovo doba možemo zamisliti.
28.4.2024.
Japanka u Zagrebu ima restoran u koji se morate najaviti preko WhatsAppa, evo dojmova
OVAJ mali japanski restoran u zadnje je vrijeme iznimno popularan zbog tvrdnje da ima najautentičniju japansku hranu u Hrvatskoj. Nije tipičan restoran, ima samo jednu kuharicu Maki, koja sama priprema svu hranu. Pink Pig ukupno ima samo pet stolova. Također, nema tipičan jelovnik i ne možete samo ući - morate rezervirati WhatsApp porukom i odabrati degustacijski jelovnik koji košta 50 € po osobi, a uključuje 6 jela.
28.4.2024.
Sushi burger 9.20 eura, riblji burger 12. Bili smo na Zadar Street Food Festivalu
UZ MORE u kvartu Puntamika započelo je sedmo izdanje Zadar Street Food Festivala.
28.4.2024.
U Splitu zaratili sladoledari, u svega deset metara dva lokala s identičnim imenom
"U SPLITU bjesni sladoledarski rat. Pukla ljubav među vlasnicima najpopularnije gelaterije, sad se 'kolju' oko imena", piše Slobodna Dalmacija o trenutno gorućem sladoledarskom pitanju u gradu pod Marjanom.
28.4.2024.
Na Plešivici uskoro Festival pjenušaca i jagoda, ovdje su svi detalji
NA PLEŠIVICI se i ove godine održava peti po redu Festival pjenušaca i jagoda, i to posljednjeg vikenda u svibnju, 25. i 26. svibnja. Ove godine na Festivalu sudjeluje čak 13 vinara, koji će otvoriti vrata svojih dvorišta i podruma.
28.4.2024.
Slatka pletenica naše čitateljice hit je na Fejsu: "Hoću recept!"
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? možete pronaći mnoštvo recepata naših čitatelja, a evo jednog koji je trenutno vrlo popularan.
28.4.2024.
Osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet istražuje kako nutritivno poboljšati čokoladu
MOGUĆNOST proizvodnje čokolade i srodnih proizvoda uz smanjeni udio šećera i zasićenih masti kako bi se poboljšala nutritivna, a smanjila kalorijska vrijednost, neki su od ciljeva dvaju znanstveno-istraživačkih projekata stručnjaka osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.
28.4.2024.
Zašto Coca-Cola u McDonald'su ima drugačiji okus? Ovo su neki od razloga
BIG MAC, krumpirići i ostala jela s menija McDonald'sa jednostavno ne bi bila ista da uz njih ne ide Cola. Svatko tko ju je probao zna da Coca-Cola iz McDonald'sa ima taj specifičan okus, bolji od Cole u bilo kojim drugim fast foodovima.
27.4.2024.
Tip istrčao londonski maraton i popio 26 čaša vina. Pogodio skoro sva
KAO DA TRČANJE maratona samo po sebi nije dovoljno izazovno, jedan si je Britanac zadao još veći izazov. Naime, Tom Gibley istrčao je londonski maraton, pritom je degustirao vina i za gotovo svako je pogodio o kojem se radi.
27.4.2024.
Ekipa po TikToku sve više priča o carnivore prehrani, evo što se tada uopće jede
BILJNA PREHRANA posljednjih je godina sve popularnija, no jeste li čuli za mesnu ili carnivore prehranu?
27.4.2024.
Ovdje se prodaje najbolji baguette u Parizu, godinu dana dostavljat će ga Macronu
FRANCUSKI baguette njihovo je nacionalno blago. Hrskavi, duguljasti kruh koji se u Francuskoj obavezno mora probati, s kriškom sira ili premazan maslacem i džemom, kako ga Francuzi obično jedu za doručak.
27.4.2024.
Turski döner kebab mogao bi dobiti zaštićen status, no postoji jedan problem
NAJPOZNATIJA turska street food hrana koja je popularna i kod nas, döner kebab, uskoro bi mogao dobiti zaštićen status i tako stati uz bok drugim europskim jelima, kao što su kultna napuljska pizza i španjolski pršut jamon serrano.
27.4.2024.
Njezin burek žele probati svi u Londonu, napisala je i kuharicu s balkanskim jelima
BALKANSKI specijaliteti postaju popularni diljem svijeta i to nije nikakva novost. Nedavno smo pisali o simpatičnom Albancu koji je donio burek u Bronx, a sada nas je oduševila priča o Makedonki Spasiji, čije bureke žele probati svi u Londonu.
27.4.2024.
Idućeg petka održava se Dan vrgoračkih jagoda, imamo sve detalje
VRGORAC je poznat po najmirisnijim i najukusnijim jagodama, a cijeli jedan dan posvećen je upravo njima. I ove se godine tako obilježava Dan vrgoračkih jagoda, i to idućeg petka, 3. svibnja, na gradskoj fontani i igralištu OŠ Vrgorac.
27.4.2024.
Dolac je opet krcat petkom navečer. Provjerili smo što se jede i koliko košta
PLACE Market projekt je koji u kasnijim satima na tržnice dovodi ugostitelje s ciljem revitalizacije tržnice kao mjesta za okupljanje i druženje.
27.4.2024.
Hrana će u trgovinama od 2030. izgledati drugačije, evo što EU planira uvesti
EUROPSKI parlament do 2030. godine želi uvesti u upotrebu samo obnovljivu ambalažu kako bi se količina otpada u Europi do 2040. godine smanjila barem za 15 posto.
27.4.2024.
U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj, ima više od 900 sadnica
POVODOM Dana planeta Zemlje svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u suradnji s Gradom Koprivnicom i komunalnim poduzećem Komunalcem posadila je najveću šumu hrane u Hrvatskoj.
27.4.2024.
Njihove su jagode hit: "Svi ih vole, pogotovo igrači Dinama i Varaždina"
AKO PROLAZITE selom Čukovec u blizini Ludbrega i nađete se na državnoj cesti Koprivnica-Varaždin, velike su šanse da ćete naići na jagode mame Lilike, koja ih prodaje na kućnom pragu uz prometnicu.
27.4.2024.
Hrvatica probala slavni novosadski sendvič: "I onda ti, pazi ovo..."
SRBIJOM se prije par mjeseci proširio video Hrvatice koja je, nakon izlaska u Novom Sadu, otišla na popularni novosadski Index sendvič, a njezine reakcije i komentari zapalili su internet - i oduševili Srbe.
26.4.2024.
Pitali smo ljude koji su im najbolji restorani u Zagrebu: "Ćevapi su im savršeni"
KOJI je najbolji restoran u Zagrebu? To smo pitanje uputili prolaznicima na Trgu bana Jelačića, a ove su restorane izdvojili.
26.4.2024.
Samoborski restoran Cantilly predstavio novi jelovnik i suradnju s Petrom Jelenić
SAMOBORSKI restoran Cantilly Garden predstavio je novi proljetni jelovnik koji će oduševiti sve ljubitelje fine gastronomije.
26.4.2024.
Kruži priča da su im ćevapi čudo. Probali smo, evo dojmova
TAMAN kad pomislite kako smo prestali pisati o ćevapima, eto nas opet.
25.4.2024.
Uz ove recepte smanjit ćete nepotrebni otpad u kuhinji, ali i uštedjeti novac
GODIŠNJE se u Hrvatskoj baci preko 286.000 tona ili 70 kilograma hrane po stanovniku, a uz ove recepte možete smanjiti tu brojku.
25.4.2024.
Ovako izgleda kad sa sastojcima iz supermarketa kuha vrhunski hrvatski chef
U SKLOPU Weekend Food Festivala koji se održao prošlog vikenda u Rovinju održana je i jedna, kako su je organizatori nazvali - tajna večera, i to u restoranu Primi Terreni. Kuhao je Jeffrey Vella, slavni hrvatski chef rodom s Malte, a večera je imala pet sljedova.
25.4.2024.
Žena na Instagramu pokazala drukčiji način paniranja mesa, mišljenja su podijeljena
SVI ZNAMO za onu klasičnu metodu paniranja mesa s brašnom, jajima i krušnim mrvicama. No, jedna je žena sada podijelila još jednu metodu oko koje se lome koplja.
25.4.2024.
Roko Ć. napustio Hell's Kitchen. Viktor prešao u crveni tim, a Vehid u plavi
NAKON tjelovježbe crvenih i razgovora plavih, oba tima spustila su se u kuhinju gdje ih je dočekao chef Gretić i najavio im: "Došao je opet taj dan kojeg se najviše plašite."
24.4.2024.
Ovo je novi sastav žirija MasterChefa
U TIJEKU je snimanje audicija za sedmu sezonu MasterChefa, a osim novih kandidata, nova sezona donosi promjene u postavi žirija.
24.4.2024.
Čvarke u Zagorju od sada prave roboti. Upoznajte Štefa, Drageca i Božu
PRIBOJAVALI smo se dana kada će nas na nekim poslovima zamijeniti roboti, no čini se da je u Zagorje taj dan već stigao. Ipak, to i nije tako loša vijest jer sada, umjesto da čvarke osam sati miješaju ljudi, to rade tri robota - Štef, Dragec i Božo.
24.4.2024.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook
Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Prijavite se
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja
i
Pravilima o privatnosti
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti