Sirova torta u boji ciklame
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Privatna arhiva
SASTOJCI za kalup promjera 24 cm :
Kora
2 šalice oraha
14 suhih datulja
Bourbon vanilija u prahu
Čokoladna krema
250 g indijskih oraščića
50 g chia sjemenki
50 g kakao u prahu
50 g otopljenog kakao maslaca
75 g meda ili agava sirupa ili u kombinaciji
5 g maca praha
Bourbon vanilija u prahu
jedan do dva klinčića
4 dcl vode
Krema od borovnica
350 g borovnica
175 g indijskih oraščića
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2 žlice otopljenog kakao maslaca
1 žlica limunovog soka
Bourbon vanilija u prahu
Ukrasi
borovnice
čokoladni preljev ili tanke ploške čokolade koje možete pripremiti od otopljenog kakao maslaca, kakao praha i agava sirupa
Priprema
U blenderu izradite sve sastojke za koru. Miksajte dok se ravnomjerno ne povežu. Utisnite smjesu ravnomjerno na dno kalupa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kakao maslac otopite u posudi u kupki tople vode na temperaturi oko 40°C.
U blenderu izradite sve sastojke za čokoladnu kremu. Miksajte do glatke teksture. Kušajte i po potrebi dodajte sladila. Prelijte preko kore i poravnajte smjesu. Stavite u hladnjak.
U blenderu izradite sve sastojke za kremu od borovnica do glatke teksture. Kušajte i po potrebi dodajte sladila. Prelijte preko kore i poravnajte smjesu.
Ostavite tortu u hladnjaku oko 6 sati prije posluživanja. Možete je par sati držati i u zamrzivaču (lakše ćete je odvojiti od kalupa) no prije posluživanja ostavite je oko dva sata u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. U hladnjaku je po potrebi možete čuvati naredna tri dana.
Ovo je torta u kombinaciji gorke čokolade i voća blago kiselog okusa. Sadrži oko 24 jedinica ugljikohidrata (1 jedinica=15 g). Po želji dodajte sladila i prilagodite svojim okusnim pupoljcima.
Ovu tortu boje ciklame po želji ukrasite bobicama ili čokoladnim šarama ili ploškama. Za šare prelijte u tankom mlazu otopljenu čokoladu, a tanke čokoladne ploške možete pripremiti primjerice na silikonskoj podlozi. Prelijte u tankom sloju preko podloge i ostavite na hladnom. Hladnu čokoladu trgajte i kreativno posložite.
Uživajte u pripremi, ukrašavanju, u okusima i zdravlju!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati