Brzo i lako zapamtite koliko ribe i mesa smijete unijeti u organizam
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123RF, Instagram
OBIČNO prestanemo jesti nezdrave masnoće, prerađenu hranu, slatkiše i tijesto kada se odlučimo hraniti zdravije i raznovrsnije, a u svoj jelovnik obavezno ubacimo i više svježeg voća, povrća, mesa i ribe.
Nutricionistica Jo Hollington na svom je Instagram profilu na brz i jednostavan način svojim pratiteljima podijelila super trik koji može mnogo pomoći pri određivanju veličine porcija mesa i ribe za ručak ili večeru, a sve je objasnila uz pomoć nekoliko fotografija.
Jo je objavila tri fotografije svoga dlana i na svakoj iscrtala veličinu porcije bijelog, crvenog i ribljeg mesa koja je idealna za svakoga od nas po jednom obroku.
Idealna porcija bijelog mesa veličine je cijelog našeg dlana, crvenog mesa veličine samo unutrašnjosti dlana (bez prstiju), a porcija masne ribe idealna je u veličini polovice dlana i dva prsta.
Bijelo meso odnosi se na puretinu i piletinu, crveno meso na, primjerice, janjetinu i govedinu, dok pod masnom ribom Jo podrazumijeva haringu, tunu ili pak losos i slične ribe.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati