File u slatkom uz zapečeni prilog
Foto: 123rf
UOBIČAJENI način pripreme obroka povremeno treba zasladiti.
Zdrave i poželjne namirnice savršena su kombinacija ne samo za vašu dobru fizičku formu, već i za vaše nepce.
Sastojci (glavno jelo):
UOBIČAJENI način pripreme obroka povremeno treba zasladiti.
Zdrave i poželjne namirnice savršena su kombinacija ne samo za vašu dobru fizičku formu, već i za vaše nepce.
Sastojci (glavno jelo):
- 200 g junećeg filea
- 100 g borovnica
- 150 g suhih šljiva
- pola čajne žlice stevije u prahu
- sol
Priprema:
- Na zagrijanoj tavi pecite juneći file od 3 - 6 min sa svake strane, a nakon pečenja isti posolite
- Štapnim mikserom umiksajte borovnice, 50 g suhih šljiva te 10 jušnih žlice vode
- Umiksani sadržaj na laganoj vatri kuhajte dok ne zakipi, nakon čega dodajte prstohvat soli te pola čajne žlice stevije u prahu
- Pečeni juneći file prelijte pripremljenim umakom
Sastojci (prilog):
- 250 g krumpira
- 1 bjelanjak
- pola čajne žlice kosanog peršina
- sol
Priprema:
- Krumpir ogulite, narežite na kocke te kuhajte dok u potpunosti ne postane mekan, gotovo pa raskuhan
- Kuhani krumpir, 5 jušnih žlica vode u kojoj se kuhao, 1 bjelanjak, peršin i sol izmiksajte u glatku smjesu
- Izmiksani krumpir stavite u posudu za pečenje koju zatim umetnite u zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite prilog u trajanju od 10 min
TREBA naglasiti kako su suhe šljive, iako visoke kalorijske vrijednosti, izrazito prikladne u fitness načinu prehrane.
Tijekom procesa sušenja suha šljiva zadržava vrijedne vitamine i minerale u svom sastavu.
Ipak, vjerojatno najveći značaj suhih šljiva proizlazi iz doprinosa pravilnoj probavi.
Dobar tek!
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati