Iako to vjerojatno ne radite, ove namirnice biste trebali držati u hladnjaku
JEDNA od tužnijih stvari je morati baciti hranu u smeće jer se pokvarila zbog neadekvatnog čuvanja. Po pitanju mliječnih proizvoda, jaja i sličnih namirnica svi smo već složni, ali velika je šansa da postoje neke namirnice kojima je mjesto u hladnjaku, a tamo ih ne držite. Takve namirnice su:
Avokado
Nije tajna da avokado može biti hirovito voće. Jedan dan je sazrio, drugi dan propao. Ako kupite avokado koji još nije dovoljno mekan za konzumaciju, ubacite ga u ladicu sa svježim proizvodima ako želite da sazrijeva sporije. Suprotno tome, ako ga jedva čekate jesti, ostavite ga na sobnoj temperaturi i izvoru svjetlosti, to će ubrzati proces zrenja.
Banane
Slično kao s avokadom, spremanje hrpe banana u hladnjak usporit će proces zrenja.
Limun i limeta
Iako ostavljanje limuna i limete u lijepoj zdjeli na vašem blagovaonskom stolu može biti primamljivo, agrumi će trajati do četiri puta dulje ako se čuvaju u hladnjaku.
Tortilje
Zbog njihove tankoće manja je mogućnost da se hladni zrak infiltrira i osuši ih. Budući da su tortilje savitljive, čuvanje u hladnjaku je najbolja opcija, a to im pomaže da traju do dva puta duže.
Prirodni maslac od kikirikija
Budući da je prirodni maslac od kikirikija uistinu maslac od kikirikija u svom najčišćem obliku, bez konzervansa i ikakvih aditiva, uobičajeno je da se na površini odvoji ulje kikirikija. Da se ne bi stvorila plijesan, najbolje ga je držati na hladnom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati