Ideja za ručak: Hladni zeleni smotuljici od piletine, avokada i zelene salate
Foto: 123rf
DOSTA vam je salate i dosadnih ručkova - donosimo vam jednu malo drugačiju ideju kako kombinirati piletinu i zeletu salatu na način na koji ih do sada, sigurni smo - niste kombinirali.
Da vaša "salata" bude bogatija, da vas više zasiti, a jednostavno ju je ponijeti i na posao - donosimo vam recept za ove ukusne, zdrave, hranjive i zasitne zelene, hladne smotuljke.
Za njih vam treba:
1 zreli avokado
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica limunovog soka
2 žlice mljevenog svježeg korijandera
2 žlice sitnog sjeckanog crvenog luka
1 režanj češnjaka sitno sjeckanog
2 komada pilećih prsa bez kože, izrezane na kockice
Sol i papar
8-10 listova zelene salate
Priprema:
Piletinu skuhajte ili prepecite na naglo, s par kapi ulja.
U blender stavite avokado i dobro ga izmiksajte, potom mu dodajte kiselo vrhnje i sok od limuna te još malo pomiješajte. Potom dodajte sve ostale sastojke uključujući i kockice piletine te lagano pomiješajte da se svi sastojci sjedine.
Listove salate operite i malo začinite (po želji), a potom jednostavno napunite i umotajte u list salate.
Količina je dostatna za 8-10 smotuljaka, ovisno o veličini.
U slast!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati