Influencerica otkrila zašto rajčice ne biste trebali čuvati u hladnjaku
KATHRYN KELLOG, korisnica TikToka s nadimkom @goingzerowaste, rado dijeli svoje najbolje trikove za ekološki održiv život. U jednom popularnom videu podijelila je kako pohraniti voće i povrće kako bi dulje ostalo svježe. Osim što su njene metode dobre za okoliš, one štede novac.
Njezin prvi savjet onaj je za zelje. Rekla je: "Čuvajte svoje zelje u hermetički zatvorenoj posudi. Dodajte platneni ubrus da upije sav višak vlage."
Što se tiče mrkve i celera, te će namirnice hrskave ostati tjednima ako ih potopite u vodu. Zatim je savjetovala: "Stavite brokulu i začinsko bilje u male posude s vodom poput buketa cvijeća."
Također je ponudila trik za sprječavanje propadanja rajčice. Većina ljudi iznenadila se ovom metodom jer se rajčice uglavnom drže u hladnjaku. "Pohranite svoje rajčice na radnu ploču", preporučila je. Neff Kitchen potvrdio je Kathryninu metodu: "Da, rajčice možete čuvati u hladnjaku. Međutim, budući da se većina rajčica prodaje ili kupuje malo prije njihove idealne zrelosti, kako bi se uzele u obzir promjene koje će morati proći prije konzumacije, stavljanje u hladnjak zapravo će zaustaviti njihovo zrenje."
Čuvanje rajčica u hladnjaku može utjecati na njihov okus, teksturu i miris, kako piše Express.co.uk.
Što se tiče bobičastog voća poput jagoda i kupina, ono se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi. Kako bi im dodatno produljila svježinu, Kathryn je savjetovala: "Zapamtite, nemojte ih prati dok ih ne planirate konzumirati."