Nutricionist otkriva koje namirnice treba čuvati u hladnjaku, a koje ne
ČESTO nismo sigurni koje namirnice trebamo držati u hladnjaku, a koje ne. Nutricionist Will Hawkins pojasnio je ono što bismo svi trebali znati.
''Avokado se ne čuva u hladnjaku. Jednom ubran, baš kao i banana, avokado proizvodi etilen koji pokreće proces sazrijevanja. Optimalna temperatura je 20 stupnjeva Celzijevih'', rekao je Will.
Svježe ubran avokado u takvim bi uvjetima trebao sazreti u roku od tri do šest dana.
''Ako želite ubrzati proces sazrijevanja, stavite avokado u papirnatu vrećicu. To će koncentrirati etilenski plin'', dodaje Will. Dodate li još plodova, primjerice banane i jabuku, sve voćke će brže sazreti.
Sojino mlijeko u trgovinama ćete pronaći na policama, ali kada se jednom otvori mora stajati na hladnom mjestu.
''Sojino mlijeko nemojte držati u vratima hladnjaka gdje je temperatura viša. Trajat će dulje ako se pohrani u glavnom dijelu hladnjaka u originalnom pakiranju'', savjetuje Will i upozorava kako bobičasto voće, maslac od kikirikija, rajčice, češnjak i luk ne bismo trebali držati u hladnjaku jer mogu izgubiti okus i postati osjetljiviji na plijesan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati