Nutricionistica otkrila koje namirnice smanjuju simptome mamurluka
IAKO je tijekom vrućih dana preporučljivo izbjegavati alkohol, oni koji su već na godišnjem odmoru ovih dana možda pretjeraju s čašicom. Ako želite izbjeći neugodne simptome mamurluka, svakako biste trebali paziti što jedete. Pokazalo se da voće s visokim udjelom fruktoze pomaže bržem uklanjanju alkohola iz tijela.
Nutricionistica Rhonda Patrick tvrdi da je prije zabave dobro pojesti bananu ili nekoliko kriški lubenice.
"Sljedeće jutro nećete osjećati simptome mamurluka", rekla je.
Djelotvorno je i grožđe. Međutim, ako želite ublažiti mučninu i glavobolju voćem, važno je jesti cijelo, svježe voće, a ne piti voćne sokove.
"Oni sadrže veliku količinu šećera, što izaziva nagli skok inzulina u krvi i neće pomoći", dodala je Patrick.
Inače, smatra se da prosecco i šampanjac uzrokuju najgori mamurluk jer sadrže ugljični dioksid koji mijenja način na koji alkohol teče kroz krvotok te pomaže tijelu da brže apsorbira alkohol.
Ako želite izbjeći ili barem smanjiti intenzitet glavobolje, popijte čašu vode između dva pića. Također, pijte polako i nemojte konzumirati alkohol na prazan želudac.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati