Ovo je najzdravija konzervirana hrana koju biste trebali imati u smočnici
AKO NAS je pandemija ičemu naučila, to je da je važno opskrbiti se konzerviranom hranom. Međutim, i dalje je mnogi izbjegavaju jer sumnjaju u njezinu hranjivost, ali proces konzerviranja ima manji utjecaj na hranu nego što mislite.
Studija objavljena u časopisu Nutrients pokazala je da su ljudi koji su jeli puno konzervirane hrane imali veći unos 17 esencijalnih nutrijenata u usporedbi s onima koji su je jeli rjeđe. Što se tiče okusa, proizvodi poput kukuruza i breskve iz konzerve zapravo mogu imati svježiji okus od opcija koje se nude van sezone tih namirnica, piše Eating Well.
Nisu svi konzervirani proizvodi prerađena hrana. Uz naizgled beskrajan rok trajanja, konzervirana hrana može potaknuti kreativnost u kuhinji. Pripremite otvarač za konzerve jer u nastavku otkrivamo koju biste konzerviranu hranu uvijek trebali imati u smočnici.
Crni grah iz konzerve
Crni grah iz konzerve mogla bi biti najzdravija brza hrana na svijetu. Uz ogroman raspon esencijalnih vitamina i minerala, uključujući željezo, folat, magnezij i fosfor, crni grah sličan je multivitaminskoj bombi u konzervi.
Konzervirani crni grah osigurava oko 16 grama vlakana i 15 grama proteina u jednoj šalici. A analiza podataka iz više od 30 studija objavljenih u časopisu The BMJ povezala je veći ukupni unos proteina i biljnih proteina s nižim rizikom od smrtnosti od svih uzroka.
Ako ponekad žitarice zamijenite grahom iz konzerve, činite pametan potez za bolje zdravlje srca. Istraživanje objavljeno u American Journal of Clinical Nutrition otkrilo je da su ljudi koji su konzumirali jednu šalicu konzerviranog crnog graha tijekom mjesec dana smanjili LDL ili loš kolesterol.
A s obzirom na to da ionako rijetko konzumiramo mahunarke, vrijeme je da se opskrbite barem konzerviranim varijantama. Stručnjaci su složni - nećete pogriješiti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati