Počastite se jednostavnim fingerima u kojima možete uživati cijeli dan
Foto:Instagram/Pinterest
Počastite se zdravim fingerima u kojima možete uživati cijeli dan
TRAŽITE recept za jelo koje ćete napraviti za više porcija, za veće društvo, a da vam to ne oduzme previše vremena i, naravno, da bude zdravo te da zadovolji baš svakoga, tad je ovo recept za vas.
Slani fingeri koje ćete moći jesti same, uz zdravi umak, uz povrće, meso, ma kako god zamislite! I nevažno jedete li ih tople ili hladne, uvijek su jednako slasni, ukusni i zdravi.
Treba vam samo:
2 srednje velika karfiola
1/4 šalica sitno narezanog luka
1/4 šalice krušnih mrvica ili sjemenke po želji s kojima ćete napraviti hrskavu panadu
1/4 šalice parmezana
1 jaje
Karfiol očistite i prokuhajte u slanoj vodi oko 5 do 10 minuta. Potom ga možete gnječiti vilicom ili staviti u blender, ali pazite da ga previše ne usitnite jer će biti premokar za modeliranje.
Kada se malo prohladi dodajte mu ostale sastojke, spojite sve jednim cijelim jajetom te dodajte, ako želite, sol, papar i začine po želji.
Sve dobro umijesite da dobijete jednoličnu masu spremnu za modeliranje. Od cjelokupne smjese možete dobiti minimalno 30 komada. Smjesu vadite rukama i napravite valjke koje ćete malo utisnuti da postanu "ravniji".
Poslažite ih na premazani lim, pećnicu ranije zagrijte na 175 stupnjeva, pecite prvo 20 minuta, a potom ih sve okrenite i pecite još 10-15 minuta.
Kada dovoljno pozlate i postanu hrskavi, vaša je slana delicija spremna za kušanje. A bit će jednako fine i ako se jedu sobne temperature.
Za dodatni šmek, pripravite umak po želji, ali pazite da se koristite kupovnim umacima. Ako ćete pripremati još neke delicije, slobodno možete napraviti puno više umaka - od povrća u kombinaciji s rajčicom ili bijelu varijantu s grčkim jogurtom.
Ovo je .
Homepage nacije.
ovdje. Atraktivne fotografije i videe plaćamo.
Imate važnu priču? Javite se na desk@index.hr ili klikom
Želite raditi na Indexu? Prijavite se
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati