Uživajte bez brige o kilogramima: 2 zdrave slastice koje ne sabotiraju mršavljenje

KADA pokušavate smršavjeti, izbacivanje slatkiša može djelovati kao veliki izazov, pogotovo ako ste netko tko ima slatki zub. Srećom za vas, postoje zdrave slastice u kojima i dalje možete uživati čak i ako pokušavate izgubiti kilograme. Ključno je uživati u porcijama koje su bogate hranjivim tvarima i okusom, a bez suvišnog šećera i praznih kalorija.
Savjetnica za mršavljenje Joanna Wen i nutricionistica Michelle Saari su za portal SheFinds izdvojile dvije vrste ukusnih i zdravih slastica koje i dalje možete jesti.
Tamna čokolada
Tamna čokolada ističe se kao izvrstan izbor za ublažavanje želje za slatkim bez straha od nakupljanja kilograma. Za razliku od mliječne čokolade, tamna čokolada sadrži veći udio kakaa i manje šećera, što joj daje bogat i intenzivan okus.
Wen objašnjava da "tamna čokolada sadrži vlakna i zdrave masti, koji pridonose osjećaju sitosti i zadovoljstva, što pomaže u smanjenju žudnje i sprječava prejedanje. Uz to, gorčina tamne čokolade može zadovoljiti potrebu za slatkim u manjim količinama, što olakšava uživanje bez pretjerivanja".
Dodaje i da "istraživanja sugeriraju kako umjerena konzumacija tamne čokolade može biti povezana s nižom razinom stresa i smanjenom razinom kortizola, što pomaže u suzbijanju emocionalnog prejedanja i pridonosi općem osjećaju dobrobiti", prenosi SheFinds.
Datulje punjene bademovim maslacem
Datulje su prirodno slatke i bogate vlaknima te predstavljaju zdravu osnovu za ovu, ali i mnoge druge poslastice. Ovo voće sadrži nutrijente poput kalija i magnezija.
Kada se napune bademovim maslacem, izvrsnim izvorom zdravih masti i proteina, ovaj desert dobiva savršenu ravnotežu slatkog i slanog okusa. Bademov maslac datuljama daje kremastu teksturu i bogatu orašastu notu, što ih čini zasitnim međuobrokom koji pomaže u kontroli apetita.
"Datulje punjene bademovim maslacom prava su nutritivna bomba koja pomaže pri mršavljenju, ne samo zbog niskog udjela šećera. Datulje su bogate vlaknima koja pospješuju probavu i produljuju osjećaj sitosti, dok bademov maslac osigurava proteine i zdrave masti, ključne za osjećaj punine i sprječavanje prejedanja", objašnjava Saari.
Nutricionistica ih preporučuje uvrstiti u tjedni jelovnik kao jutarnji međuobrok ili užinu nakon vježbanja. S obzirom na njihovu kaloričnost, važno je uživati u njima umjereno. Priprema male količine na početku tjedna pomaže u kontroli porcija i osigurava da uvijek imate pri ruci zdrav međuobrok kad vam zatreba.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati