Bivša konobarica: Ovo je pravi razlog zašto vam restorani nude da kušate vino
AKO SE OSJEĆATE jako važno kad u restoranu naručujete bocu vina, a konobar vam priđe, otvori bocu i natoči malo odabranog vina u čašu kako biste ga isprobali i potvrdili svoju odluku, imamo potencijalno loše vijesti za vas.
Tiktokerica i bivša konobarica koja objavljuje pod nadimkom @trashqueentm objavila je video u kojem tvrdi da konobari otvaraju zapečaćene boce vina iz sasvim drugog razloga, a ne zato da prvo isprobate vino.
Bivša konobarica tvrdi kako konobari na taj način dobiju od vas potvrdu da se vino nije pokvarilo. Naime, na čepu boce može se razviti plijesan koja zakiseli vino, a ako osjetite da vino miriše na plijesan ili ocat te da je lošeg okusa, trebate to reći svome konobaru i on će zamijeniti vino ili ga maknuti s vašeg računa.
Tiktokerica je dodala i kako je cijeli proces osmišljen kako bi se izbjegla negativna iskustva, odnosno da se ne dogodi da gosti piju loše vino i razbole se. Objasnila je i kako važno da gosti da uživaju u vinu koje naruče, a ako im se ne svidi naručena boca, mogu je bez problema odbiti, a boca će se u tom slučaju poslužiti u večernjoj rotaciji vina koja se koriste za točenje pojedinačnih čaša.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati