Dodajte sodu bikarbonu kad kuhate jaja, rezultat će vas iznenaditi
Screenshot: YouTube
TVRDO kuhana jaja najlakše je upropastiti. Tko od nas nije se borio s ljuskom?
Stručnjaci tvrde da su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuhanje te ih je najlakše ih oguliti. Vjerojatno ste i sami primijetili da neka jaja gulite bez problema, dok druga iz iste kutije ne možete nikako. Kako biste to spriječili, jajima tijekom kuhanja dodajte žličicu soda bikarbone. Naime, starija jaja su više alkalna pa se teže gule, a soda bikarbona rješava taj problem.
Kako biste provjerili koliko su jaja stara, ubacite ih u vodu i gledajte hoće li potonuti i na koji način. Ako potonu na stranu, vrlo su svježa, a ako potonu okomita savršena su za kuhanje. Ako isplivaju, stara su.
Kako biste spriječili pucanje jaja, prije kuhanja ih malo zagrijte. Možete ih izvaditi iz frižidera i ostaviti da se zagriju na sobnu temperaturu ili ih nekoliko minuta staviti u toplu vodu iz slavine.
Najsigurnije je staviti jaja u hladnu vodu i tek tada početi kuhati, jer su tako šanse za pucanjem ljuske veoma male, piše Food Hacks.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati