Ekskluzivno: Otkrivamo detalje s proslave treće godišnjice braka Eve Longorie i Tonyja Parkera
Tekst: I.M.
Foto: Frane Šerka
EVA LONGORIA i Tony Parker treću godišnjicu braka u srijedu su proslavili u Hvaru. Svečana intimna večera, koju su zajednički organizirali poznati ugostitelji Ivan Buzolić i Frane Šerka, održana je na hvarskoj tvrđavi - Fortici. Eva i Tony večerom su bili i više nego oduševljeni, a nježnosti su izmjenjivali uz zvuke violine i klape.
"Sve je to organizirano u strogoj tajnosti. Dogovorili smo se za to još prije dva i pol mjeseca. Pjevala im je jedna hvarska klapa i na violini svirala studentica Glazbene akademije, Marica Vilibić iz Splita. Termin smo im namjerno organizirali u suton, oko 20 sati, a dočekali smo ih uz šampanjac, šumsko voće i zvuke klape. Stvorena je jedna romantična atmosfera - gorjelo je 70-ak baklji te su po tlu bile posute ružine latice", prepričao je za Index poznati kuhar Frane Šerka.
MENI:
1. Hladna juha od svježih krastavaca, repića škampa, prepečenog kruha i mente
2. Svježe kamenice s brusketima od svježe skute, maslinovog ulja i začinskog bilja te maslacem od badema
3. Pržene vlasulje na salati od rikule i cherry rajčica, kozjeg sira s umakom od majoneze, vina i začinskog bilja serviranom u košarici od parmezana
4. Školjke na buzaru
5. Ikra od morskih ježeve s pikantnom emulzijom
6. Škampi alla Cardinale s rižom na dalmatinski
7. Pirjani volci i lupari na aromatiziranoj palenti
8. Rolani filet lubina, punjen blanširanom blitvom i škampima, poširan u foliji, s pireom od tikvica i pjenicom od mrkve
9. Hvarska torta od tamne čokolade, rogača i divljih naranči
10. Kozji sir iz ulja, bračka skuta, orasi, med
11. Šumsko voće
"Cijeli meni je pratila serija hvarskih arhivskih vina. Potrudio sam se napraviti autentični meni. Jedino što u njega nisam uvrstio tartufe, da ne razbiju cjelinu svojom težinom", ispričao nam je kuhar Frane Šerka, koji je baš kao i njegov prijatelj te vlasnik hvarskog restorana Zlatna školjka Ivan Buzolić, član i reprezentativac Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija te je dosad osvojio desetak zlatnih i drugih odličja na međunarodnim kulinarskim natjecanjima. Osim međunarodnih, Šerka ima i brojna domaća priznanja, a dosad su ga, većinom u tajnosti, angažirale mnoge poznate osobe.
"Rekao sam im da se prepuste u moje ruke i očekuju neočekivano"
"Ova je večera bila kruna njihova putovanja. Kad su me kontaktirali za dogovor, predložio sam im nekoliko lokacija i odmah su odabrali Hvar. Što se menija tiče, rekao sam im da se prepuste u moje ruke i očekuju neočekivano. Bilo im je bitno jedino da hrana bude autohtona, a morali smo pripaziti i na neke sitnice koje ne vole, primjerice ne vole vidjeti krupne ribe, tako da smo naš tradicionalni meni morali prilagoditi tako da hrana bude ekstra jestiva, dekorativna i da se ne moraju puno mučiti po tanjuru", ispričao je za Index Frane Šerka, koji Longoriu i Parkera opisuje kao izrazito zadovoljne goste, bez nekih velikih zahtjeva kakve obično imaju slavni.
Slavni par tijekom večere posluživali su sin i kći Ivana Buzolića, Antonio i Maja, a Eva i Tony su, kako nam je ispričao Šerka, bili oduševljeni hranom, ugođajem i ljubaznošću. "Sami su kasnije tražili da odu u Carpe Diem, iako smo ih mi planirali u tajnosti vratiti na jahtu, kao što su i došli", naveo je Šerka te za Index otkrio i kako su Eva i Tony uspjeli nezamijećeno stići do Fortice: "U početku je bilo u planu da ih se prebaci limuzinom, ali to bi privuklo pažnju novinara pa sam predložio da se rezervira običan automobil. Uzeli smo jedan novi džip i za vozača običnog čovjeka. Pokupili smo ih oko dva kilometra izvan Hvara, a sve je bilo toliko brzo izvedeno da ono malo kupača koji su ih i vidjeli nisu shvatili što se događa".
Na dar dobili hvarsku čipku
"Bili su vrlo opušteni, vrlo su zaljubljeni i bez obzira na nas koji smo bili tamo, izmjenjivali su nježnosti i ljubili se. Nakon večere smo im za uspomenu dali na dar poznatu hvarsku čipku koju od agave u samostanu pletu benediktinke. Dobili su salvete sa svojim imenima i datumom i to ih je oduševilo", ispričao nam je Frane Šerka.
Kad smo ga upitali kako to da su Eva Longoria i Tony Parker odlučili angažirati baš njega za ovu svoju posebnu večer, Šerka nam je kroz smijeh rekao da "izbor nije bio težak, jer dobar glas daleko se čuje". Naime, taj poznati kuhar i dobitnik mnogih priznanja i ranije je zajedno s kapetanom jahte "Ladyship", koju su za desetodnevno krstarenje Jadranom unajmili Tony Parker, Eva Longoria i njihovo društvo, radio za mnoge poznate osobe. Tko mu je od slavnih koji su ga angažirali najdraži, Šerka nam ipak nije želio otkriti: "Znate, mnogo njih je tražilo da to ostane u tajnosti i nakon njihova odlaska pa vam to ipak ne smijem ispričati".
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati