Hladite li sladoled krivo čitavo vrijeme? Žena otkrila trik koji je oduševio mnoge
ČLANICA jedne australske Facebook grupe otkrila je da bi kantice sa sladoledom uvijek trebalo u zamrzivač stavljati naopako kako bi se izbjeglo stvaranje kristalića leda na površini.
Kristalići leda ili "freezer burn", kako je ona to nazvala, nastaje kad vlaga u sladoledu isparava, a zatim se ponovo hladi na površini, stvarajući kristale na vrhu.
Preokretanjem kantice sa sladoledom nakon što ga vraćate u zamrzivač će učiniti to da će onaj dio sladoleda koji se rastopio dok ste vadili kuglice kapati na poklopac te neće "pokvariti" netaknuti dio sladoleda u kantici, tvrdi ona.
Ista žena savjetovala je i pohranjivanje sladoleda u plastične vrećice sa zatvaračem kako bi se osiguralo da sladoled ostane mekši.
"Odličan savjet", "Hvala ti, ovo nas je spasilo", "Genijalna ideja", komentirali su ostali članovi grupe na Facebooku.
"A gdje to sladoled uopće izdrži dovoljno da bi se ovaj trik mogao primijeniti?" našalili su se neki.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati