Klingor Mihić o najtežim danima: Osuđivali su me, ponekad nisam imala 20 kuna u džepu
LANU KLINGOR MIHIĆ možda je najbolje opisala njezina majka kada ju je jednom prilikom pitala: "Postoji li nešto što ti ne možeš?" Nakon što je rasturila drugu sezonu MasterChefa svojim kulinarskim umijećem, prošlog je vikenda odnijela pobjedu i u drugoj epizodi showa Tvoje lice zvuči poznato.
"Prije par godina su mi kolegice koje su bile u TLZP-u rekle da ne idem u taj show jer je užasno naporan, no meni je MasterChef bio 40 puta naporniji. Ja sam tip osobe koji nikada ne miruje, rijetko ćete me naći da ležim i ne radim ništa. Imam sedam pasa, troje djece i dvije tvrtke. Za mene to nije ništa naročito naporno", priznaje Lana, koja premda zvuči kao klasična radoholičarka, prije dvije je godine odlučila stati na loptu i prestati robovati poslu.
Usprkos tome nije odoljela pozivu u show Tvoje lice zvuči poznato, a za potrebe posljednjeg nastupa morala se transformirati u dva lika - Luisa Fonsija i Demi Lovato, a tu je posve neočekivano naišla na velik problem.
"Prvi dan smo snimali Demi i to je izgledalo kao klasično snimanje spota i to mi uopće nije lako palo. Imala sam ogromnu tremu jer me ta situacija vratila u nešto iz čega sam izašla prije deset godina. Tada sam odlučila živjeti mirnim obiteljskim životom, a da bi sebi valjda nekako opravdala to što sam napustila ono što sam tada najviše voljela stvorila sam neku vrstu averzije prema svemu tome - pozornici, svjetlima, mikrofonu… I sad kad sam pristala na TLZP, morala sam se ponovo početi miriti s time. Snimanje tog holograma u kojem sam Demi Lovato me dosta potreslo. Nisam to očekivala, no na sreću sam se brzo trgnula i evo ispalo je super", priča Lana koju ćemo ove nedjelje gledati kao Rihannu.
Iako je znamo prvenstveno kao pjevačicu, kaže da se tom životu ne bi vraćala.
"Zvučat će grozno, no meni nije lijep taj glazbeni svijet. Ne volim što je sve važnije od pjesme i toga kako pjevaš", kaže Lana, koja je mikrofon napustila nakon što je ostala trudna s kćeri Kiarom.
O teškim vremenima samohranog majčinstva uvijek je otvoreno govorila, a danas iz svega toga, tvrdi, samo crpi snagu.
"Ako tada nisam pokleknula, teško da me išta više može slomiti", kaže sada već poznata kuharica.
"Kad sam ostala trudna s Kiarom, prošla sam kroz brojne osude od strane javnosti pa čak i prijatelja. To su za mene bila zaista teška vremena. Nakon prvih šest mjeseci porodiljnog živjela sam s 2600 kuna mjesečno, a rata kredita za stan je iznosila 4500. Bilo je dana kad nisam imala ni 20 kuna u džepu", prisjeća se Lana koja je nakon prestanka glazbene karijere otvorila PR agenciju.
"Privatnik sam već osam godina i bilo je tu svega, od najgorih do najboljih dana. Uspjela sam svoj posao koji se tiče kuhanja postaviti na poprilično stabilne noge. Dok sam ga stvarala, nisam se oslanjala na sponzore, uložila sam svoj novac, a kuham na vlastitom tavanu tako da ne moram ovisiti o nikome. Preporodila sam se kada sam stvorila vlastitu medijsku platformu i shvatila da ne moram više stalno biti dostupna novinarima, javnosti, pa čak i klijentima. Ljudi kažu ako se sruši Instagram, preko noći postaneš nitko i ništa. U mom slučaju da se sruši cijeli internet, i dalje bih imala svoju publiku za koju bih kuhala u živo, baš kao što sam radila u sklopu svojih masterclassova", objašnjava Lana koja svoju samouvjerenost, kako kaže, uvelike može zahvaliti suprugu Anti.
"Voljela bih da sam Antu upoznala i ranije. On mi je donio mir. Uz njega sam prvi put dobila osobu na koju se mogu osloniti i koja će me, ako je potrebno, zaštititi. Više od svega mi znači to što moju Kiaru voli i više nego mene. To je nešto što mu ne mogu vratiti da se još sto puta rodim", kaže Lana, čiju stabilnost danas ne uspijeva narušiti ni pandemija koronavirusa budući da već neko vrijeme živi na imanju izvan grada gdje kuha i snima pa joj život u izolaciji ne predstavlja nešto novo.
"Ovo što se sada događa s koronavirusom dosta teško pada privatnom sektoru, pogotovo mojim kolegama koji žive od evenata. No ja se ne bojim za svoj posao jer ljudi će uvijek kuhati i jesti. Sada samo razmišljam o receptima koji su primjereni za ovu situaciju. Bilo bi posve glupo da ljudima pokazujem kako se radi sushi u vrijeme kada je teško doći do svježe ribe. Nakon svega što sam u životu prošla, zaista se više ničega ne bojim", zaključila je.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati