Novi izazov za natjecatelje: Moraju napraviti jelo koristeći svinjski mozak i tripice
NATJECATELJI MasterChefa u novom izazovu kreativnosti moraju pripremiti vrhunsko jelo koristeći nepopularne namirnice kao što su svinjski mozak, janjeće tripice i pileća jetrica, a pritom se natječu za imunitet te imaju ograničeno vrijeme kuhanja od 45 minuta. Kada dođe vrijeme za kušanje, žiri očekuje boje, kreativnost i ukuse na tanjuru uz lijepu prezentaciju.
Iako je imala opciju da ne kuha zbog pobjede u prošlom izazovu, Sanja Cukon je odbila tu mogućnosti. "Najbolje od svega u kuhanju je to da mogu osvojiti zlatni karticu imuniteta", rekla je. Od predloženih namirnica, Sanja je za sebe odabrala jetricu: "Čisto zato što sam je radila".
Drugi su zaključili kako je za sebe odabrala najjednostavniju namirnicu. Jetricu je namijenila još i Sergiu, Eni, Anamariji i Gani. Mozak su dobili Tin, Iva, Bonaventura i Petar, a janjeće tripice Moris, Ivana, Josip i Ivo. "Teško i stresno mi je odabrati nekome da radi nešto što još nije radio", osvrnula se Sanja na ovaj odabir.
Sanja odabrala po jednu dodatnu namirnicu za kandidate
Kao pobjednica prošlog izazova, mogla je uzeti tri dodatne namirnice u dućanu te je mogla koristiti namirnice koje su joj ostale od prošlog kuhanja. Osim toga, odabrala je i po jednu dodatnu namirnicu za ostale kandidate. Pokušala je, kaže, biti što više fer kako bi kandidati dobili onu namirnicu iz koje bi mogli imati najviše koristi.
Oni koji su kažnjeni zbog prekršaja u prethodnom izazovu imaju samo 35 minuta za kuhanje, a ostali 45. "Pao mi je mrak na oči, ok, idem u stres-test", rekla je Anamaria s kojom istu kaznu dijele još i Bonaventura, Josip, Ivana, Eni, Petar, Iva i Sergio.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati